Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Orķestris Rīga piedāvā saldo dzīvi un vēja brāzmas

Svētdien, 10.februārī, Lielajā ģildē notiks orķestra Rīga koncerts La Dolce Vita. Tuvojoties Valentīndienai, klausītājiem tiek piedāvāta Nino Rotas kinomūzika, dziesmas no Andrea Bočelli un Lučāno Pavaroti repertuāra un neapolitāņu dziesmas. Solisti: Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Ingus Pētersons. Diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Belcanto zemē Itālijā, līdzās klasiskai operas mākslai, lielā cieņā ir labskanīgas melodijas, kuras sacerējuši komponisti dažādos gadsimtos. Vissenākā neapolitāņu dziesma, kas skanēs koncertā La Dolce Vita, ir sacerēta 1835. gadā – Teodoro Kotrau Santa Lucia. Tai līdzās di Kapuā O sole mio (1898), Gastaldones Musica proibita (1881) un virkne citu populāru neapolitāņu dziesmu, kuras dziedās Ilona Bagele un Andris Ludvigs.
Koncerta otrajā daļā skanēs mūsdienām tuvāku laiku mūzika no Andrea Bočelli repertuāra, sākot ar Biksio Mamma(1941), ko dziedās Ingus Pētersons. Tai sekos dziesmas un dueti Caruso (1986), Vivo per lei (1995), The Prayer (1999) un Because We Believe (2006). Koncerta noslēgumā visi trīs solisti atskaņos Sartori Con te partiro (1995), kas pazīstama ar nosaukumu Time To Say Goodbye.

Programmu vienos Nino Rotas skaņdarbi – svīta no mūzikas kinofilmai La Strada, melodijas no filmām Klauni, Amarkords un Romeo un Džuljeta.

Ikgadējais Pavasara festivāls WINDSTREAM sāksies 20. martā ar koncertu Kokteilis WINDSTREAM gaumē. Uzstāsies Profesionālais pūtēju orķestris Rīga diriģenta Raita Ašmaņa vadībā un solisti. Nākamie festivāla koncerti notiks 24. martā Rīgas Domā, 29. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, 1. aprīlī Mazajā Ģildē. Ikvienam rīdziniekam, kas mīl pavasari, domāts pasākums Līvu laukumā Lielā diena lai skan! 1. aprīlī plkst.15.

Pavasara festivāla WINDSTREAM Noslēguma koncerts notiks 6. aprīlī Lielajā Ģildē ar virkni pirmatskaņojumu Latvijā: Serža Lancena Koncerts arfai un orķestrim, kurā soliste būs starptautisko konkursu laureāte Anaela Turē (arfa, Francija), Makalistera skaņdarbs divām klarnetēm ar orķestri Freebirds, Johana de Meija un Maikla Dogertija oriģinālmūzika. Koncertu diriģēs Mārtiņš Ozoliņš.  

Biļetes uz 10.februāra koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja