Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Orķestris Rīga Valentīndienas koncertā iedzīvinās pagājušā gadsimta latviešu estrādes mūziku

Valentīndienas koncertam orķestris Rīga, godinot latviešu estrādes komponistu jubilejas, izvēlējies Elgas Igenbergas un Ringolda Ores pagājušajā gadsimtā radītos skaņdarbus. Koncertprogrammā Tu un es orķestrim un tā diriģentam Valdim Butānam pievienosies solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Ieva Parša un Rihards Millers, stāstos dalīsies aktieris Gundars Āboliņš. Koncerts būs skatāms 14. februārī no plkst. 19 līdz pusnaktij orķestra Rīga vietnēs Facebook un YouTube, informēja orķestra pārstāvji.

2021. gads ir Elgas Igenbergas un Ringolda Ores – pagājušā gadsimta latviešu estrādes celmlaužu – jubileju gads, atzīmējot Elgai Igenbergai – 100, Ringoldam Orem – 90. Igenberga un Ore savulaik veidojuši Latvijas mūzikas dzīves telpu, kopuši populārās mūzikas lauciņu un šī mūzikas materiāla kvalitāte pārsteidz un intriģē vēl šodien. Tā laika mūzika šobrīd koncertzālēs jo sevišķi orķestra izpildījumā dzirdama reti, taču koncertprogramma Tu un es ļaus latviešu estrādes mantojumam skanēt un atkal tapt dzirdamam, iepriecinot gan gados jaunos mīlētājus, gan pagājušā gadsimta mīlniekus, turklāt pavisam jaunā šīs mūzikas skanējumā.

Caur komponistu dziesmām uzzināsim arī par viņu dzīves stāstiem. Solistes Ingas Šļubovskas-Kancēvičas soprāns iemirdzēsies Igenbergas dziesmās Varbūt un Dienvidu nakts, kas tapusi komponistei atpūšoties pie Melnās jūras 60. gadu sākumā, kā arī Ores nebēdnīgajā Puķu pārdevējas dziesmiņa. Ievas Paršas dziedājumā varēs atcerēties Ringolda Ores pasakaino mīlas valsi Zilās naktis un sirsnīgo Pavasara dziesmiņa. Savukārt baritons Rihards Millers izdziedās Elgas Igenbergas Tu un es, Sniegpulkstenītis un R. Ores Es ticu, draugs.

Šīs un vēl daudzas citas komponistu-jubilāru melodijas dzirdēsim pavisam nesen tapušos mūzikas aranžējumos, ko šādam mūziķu sastāvam darinājuši Ilona Breģe, Vilnis Šmīdbergs, Aivars Krūmiņš, Emīls Zilberts un Madars Kalniņš. Scenāriju šim koncertstāstam radījusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kura savulaik sarakstījusi grāmatu par komponistes Elgas Igenbergas mūža gājumu. Tiešraides koncertā mūziku ar stāstiem bagātinās aktieris Gundars Āboliņš.

Koncerta ieraksts būs skatāms 14. februārī orķestra Rīga vietnēs Facebook  un YouTube no plkst. 19 līdz pusnaktij.

Koncerta norisi un translāciju atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Radio 3 Klasika un VEF Kultūras pils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja