Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Otrdien tiks pasniegtas Zelta Mikrofona balvas

Otrdien, 24. februārī, Zelta Mikrofona statuetes tiks pasniegtas veiksmīgākajiem aizvadītā gada mūzikas ierakstiem 19 kategorijās, kā arī Jānim Peteram un Jānim Sproģim par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, informēja notikuma pārstāve Līva Segliņa.

Vakara gaitā uz skatuves kāps gan pašmāju iemīļotākās zvaigznes, gan spilgtākie debitanti. Balvas pasniegs Latvijā pazīstamas personības, ar savu klātbūtni pagodinās Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde, kura paziņos uzvarētāju kategorijā Labākais koncertuzveduma, teātra un kino mūzikas albums.

Jānis Peters ir pirmais dzejnieks, kurš saņems Zelta Mikrofona balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Par godu šim notikumam Maestro Raimonds Pauls kopā ar Vidzemes kamerorķestri, Kristapa Krievkalna grupu, kori Balsis un leģendāro dziedātāju Viktoru Lapčenoku veltīs dzejniekam dziesmu Zilā.

Programmā iekļauti arī vairāki pirmatskaņojumi – Latvian Voices Honey tree un Antras Stafeckas dziesma Vientuļā zvaigzne no topošajiem albumiem. Ar savu jaunāko veikumu Ziemu apēst priecēs grupa Prāta vētra. Radiostacijās tik bieži atskaņotā grupas Musiqq dziesma Sekundes iegūs jaunu skanējumu kopā ar grupu DaGamba, bet Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters izpildīs Mārtiņam Freimanim veltīto dziesmu Vēstules spoguļrakstā ar Maijas Kalniņas vārdiem.

Starp pieredzes bagātajiem pašmāju māksliniekiem, Zelta Mikrofona ceremonijā uzstāsies aizvadītā gada spilgtākie debitanti – grupa Rīgas Modes un Carnival Youth. Krāšņajā koncerteremonijā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī grupas ElektroFolk un PeR, Jānis Stībelis, Pikaso, Bermudu divstūris, grupa Colt, Guntars Račs ar Jubilejas kori, Astra The 22’s, Intars Busulis un Ivo Fomins. Par dzirkstošu un jautru atmosfēru rūpēsies ceremonijmeistars Andris Freidenfelds.

Ar balvas kandidātiem var iepazīties šeit.

Balvu pasniegšanas ceremonija būs vērojama kanālā LNT plkst. 21.10, kā arī tiešraidē Kanālā 2 un Skaties.lv plkst. 19.30.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja