Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasaules koru dienā - virsdiriģentu Airas Birziņas un Arvīda Platpera portretu koncerts

9.decembrī, Pasaules koru dienā, plkst.16 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē notiks kora mūzikas koncerts Dziediet pasaules kori..., kas ciklā Virsdiriģentu portreti šoreiz portretēs Dziesmu svētku virsdiriģentus Airu Birziņu un Arvīdu Platperu. Koncertā piedalīsies Airas Birziņas vadītie sieviešu kori Dzintars un Rasa, kā arī vīru kori _Absolventi un Ķekava_, kuru diriģents ir Arvīds Platpers.

Koncertā dziedās arī tenors Dainis Skutelis, koncertmeistare būs Mareta Beitika, bet savu dziesmu klavierpavadījumus solījusies atskaņot komponiste Ilze Arne. Koncertu vadīs un ar virsdiriģentiem Airu Birziņu un Arvīdu Platperu sarunāsies Liene Jakovļeva. Koncerta programmā galvenokārt skanēs latviešu autoru dziesmas sieviešu un vīru koriem – gan tās, kas pārstāvētas nākamo Dziesmu svētku repertuārā, gan arī katram korim un diriģentam tuvākās un raksturīgākās. Tiks atskaņoti arī pasaulē populāri operu kori, kuros varēs dzirdēt četru apvienoto koru balsu skanējumu. Jāpiebilst, ka Pasaules koru dienu jau vairāk nekā divdesmit gadus decembra otrajā svētdienā dažādos koncertos, festivālos, semināros un citos pasākumos atzīmē tūkstošiem koru no visas pasaules. Pasaules koru dienas iniciators ir Alberto Grau, Starptautiskās kormūzikas federācijas Latīņamerikas reģiona viceprezidents. Pasaules koru diena tika radīta, lai ar mūzikas palīdzību parādītu, ka mākslīgās robežas, ko radījušas dažādas politikas un ideoloģijas, reliģisko uzskatu atšķirības un rasu naids, kas šķir cilvēkus citu no cita, ir iespējams nojaukt. Pēc Starptautiskās kormūzikas federācijas pārstāvju domām mūzika nav tikai formālas perfekcijas meklējumi un skaistuma interpretācija, bet tā var kalpot kā vienprātības, miera un savstarpējas saprašanās vērtību cildinājums. Šobrīd noris aktīva diskusija par Pasaules koru dienas iekļaušanu oficiālajā UNESCO atzīmējamo dienu kalendārā.Koncerts Dziediet pasaules kori... Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē sāksies plkst. 16.

Biļetes, kuru cena ir Ls 3 (skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1 lats), var iegādāties Rīgas Latviešu biedrībā, kā arī stundu pirms koncerta.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja