Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pasaules mūzikas festivāls Porta viesosies ES mājā

-7. novembrī plkst. 18.30 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) mākslas tikšanās ciklā Eiropas gadalaiki: rudens, ziema viesosies pasaules mūzikas festivāls Porta, aicinot uz tikšanos ar blūza grupu no Marseļas Moussu T e lei Jovents.

Francijas ostas un tirgotāju pilsēta Marseļa 2013.gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Līdzīgi kā Liverpūle un Ņūorleāna, arī Marseļa vienmēr ir bijusi dažādu kultūru krustpunkts. Tos varēs sajust arī franciski šarmantās un brazīliski saulainās grupas Moussu T e lei Jovents mūzikā un grupas dalībnieku BLU (ģitāra, elektriskā ģitāra, bandžo), DELI K (perkusijas), DENIS (bungas) un TATOU (vokāls) atraktīvajā sniegumā.

Grupas mūziķi, kuru repertuāra daudzveidība ietver gan pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu Marseļas mūziku un operešu melodijas, gan blūzu, džezu un Brazīlijas mūziku, savās uzstāšanās reizēs allaž vēlas veidot dialogu starp tradicionālo un moderno, lokālo un universālo. Grupas Moussu T e lei Jovents mūziķu pārliecība vēsta, ka ikviens planētas iedzīvotājs caur savu personību spēj radīt dialogu, tāpēc noskaņu palete atskaņotajā mūzikā ir tik bagāta – no dziesmām par jūru un ostas pilsētu noskaņām, no dziļi sirsnīgām mīlas jūtu izpausmēm skaņās līdz pat globālām tēmām un šodienas ikdienas dzīvei, kas atspoguļojas Moussu T e lei Jovents mūzikā.

Festivāla Porta rīkotāja muzikoloģe Gita Lancere dalīsies savā pieredzē par pasaules mūzikas attīstību un stāstīs par aktualitātēm šā gada festivāla Porta programmā.

Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.

Aicinām pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi [email protected]  vai zvanot pa tālruni 67085445. Vietu skaits ierobežots!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja