Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasniegs Autortiesību bezgalības balvas

5. decembrī tiks apbalvoti 2010. gadā visdažādāk izmantoto darbu autori. Autoru biedrības AKKA/LAA apbalvojumu - Autortiesību bezgalības balva - autori saņems jau 13. gadu, informē AKKA/LAA pārstāve Ieva Dombrovska

Autortiesību bezgalības balvu 2011 ieguvuši mūzikas autors Gints Stankevičs un teksta autors Guntars Račs par dziesmu Tici vai nē kā visvairāk izpildīto muzikālo darbu radio, televīzijā, koncertos. Balvu ieguvis Marats Ogļezņevs par darbu Abrakadabra kā visbiežāk radio, televīzijā, koncertos skanējušo dziesmu. Mūzikas autors Roberts Lejasmeijers un teksta autors Guntars Račs balvu saņems par dziesmu Rīts vēl tālu kā visvairāk izpildīto muzikālo darbu radio, televīzijā, koncertos.

Autortiesību bezgalības balva tiks pasniegta Andrim Sējānam par darbu Aijā, Ancīt aijā kā visvairāk skanējušo tautasdziesmas apdari. Mūzikas autors Uldis Marhilēvičs un vārdu autors Guntars Račs balvu saņems par darbu Iedomājies kā visvairāk skanējušo jauniešu un bērnu dziesmu. Savukārt Santa Ratniece balvu saņems par darbu Chu dal kā visvairāk skanējušo akadēmiskās mūzikas skaņdarbu Latvijā un ārzemēs.

Autortiesību bezgalības balva tiks pasniegta Nora Ikstena par darbu Amour Fou, kas izdots grāmatā latviešu un krievu valodā, kā arī iestudēts Dailes teātrī. Anita Ločmele balvu saņems par lugu ciklu par Antonu un Anni, kas plaši izmantots Latvijas amatierteātros, publicēts grāmatā Trīs lugas, viens skečs, iestudēts Latvijas Nacionālajā teātrī ar nosaukumu Latgola.lv, kā arī fragmentos demonstrēts Latvijas Televīzijā. Savukārt Aivaram Bankam balva piešķirta par lugas Visi radi kopā ilgstošu un plašu izmantojumu Latvijas amatierteātros. Darbs iestudēts amatierteātros Liezērē, Meirānos, Krimūnās, Birzuļos, Līksnā, Lejasciemā, Jaunannā, Īslīcē, Dobelē.

Maira Asare un Sergejs Moreino balvu saņems par krājumu Hanzas aukstā liesma, kas izdots grāmatā latviešu un krievu valodā, kā arī ticis izmantots par pamatu Pētera Butāna kantātei korim un orķestrim Ventspils. Rudens. Andrai Manfeldei balva piešķirta par darbu Zemnīcas bērni, kas izdots gan grāmatā, gan audiogrāmatā. Balvu pasniegs Helēnai Heinrihsonei par darbu plašu izmantojumu, demonstrējot tos Latvijas Televīzijā un reproducējot Swedbank gada kalendārā, kā arī par darbu izmantojumu ārzemēs.

Autortiesību bezgalības balva tiks pasniegta Gintam Mālderim par darbu plašu izmantojumu, publicējot tos Gunas Zeltiņas sastādītajā grāmatā Latviešu teātris no pirmsākumiem līdz mūsdienām, Latvijas Teātra darbinieku savienības izdotajā Gada kalendārā, kā arī par darbu izmantojumu ārzemēs.

Autortiesību bezgalības balva dibināta 1999. gadā. Balvu nepiešķir žūrija - laureātus nosaka, balstoties uz bezkaislīgu statistiku, ko nodrošina autoru darbu dažādo lietojuma datorizēta uzskaite. Šo balvu iegūst autori, kuru darbi iepriekšējā gadā tikuši visvairāk izmantoti visdažādākajos veidos. Autoru darbu bezgalīgo izmantošanas iespēju dēļ balva ieguvusi Autortiesību bezgalības balvas nosaukumu.

Sestdien, 17. decembrī plkst. 13:55 Autortiesību bezgalības balvas 2011 pasniegšanas sarīkojums būs redzams Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja