Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Popmūzikai netipiski daudz, ko teikt. Intars Busulis aicina uz koncertiem Spēlē savā burvju flautā

Dziedātājs Intars Busulis un Abonementa orķestris pēc piecu gadu pārtraukuma radījuši jaunu albumu Spēlē savā burvju flautā, kura mūziku klausītājiem piedāvās gan lielkoncertā Arēnā Rīga 8. martā plkst. 20.00, gan koncertos visā Latvijā.

Menedžmenta komanda deBusul Music līdztekus lielkoncertam Arēnā Rīga noorganizējusi koncertus Daugavpilī 15. un 16. martā, Cēsīs 22., 23., 24. martā, Rēzeknē 5. un 6. aprīlī un Liepājā 13. un 14. aprīlī.

Jaunajā albumā Spēlē savā burvju flautā apkopotas 17 kompozīcijas, kuru autori ir Intars Busulis un Kārlis Lācis. Atzīstot, ka jauno albumu raksturo drosmīgi dziesmu stāsti, Intars Busulis atklāj: "Tas ir bagāts ar ļoti dažādām dziesmām – tādi esam arī mēs un mūsu klausītāji. Es centos pēc iespējas atklātāk dalīties savās sajūtās par pēdējo piecu gadu laikā pārdomāto un piedzīvoto. Man patiešām bija sajūta, ka ir, ko teikt. Popmūzikai pat netipiski daudz, ko teikt."

Arī komponists Kārlis Lācis uzsver, ka svarīgākais nav žanrs, bet gan stāsti. "Mēs nepieturamies pie kāda konkrēta žanra vai stilistikas, citreiz tas ir komplicēts un izvērsts vokālais skaņdarbs, bet citreiz viegls šlāgerītis. Arī saturiski pieskaramies gan dokumentālām tēmām, gan augstākām un vispārinātākām virsotnēm. Šis apjomīgais albums pilnībā atspoguļo mūsu ansambli – gan Intaru, gan katru tā dalībnieku. Ar nolūku esam centušies radīt kompozīcijas, kurās arī katrs ansambļa dalībnieks justos piederīgs un varētu sniegt savu pienesumu kompozīcijas skanējumā, un mums tas ir izdevies!"

Albuma Spēlē savā burvju flautā producents ir Jānis Aišpurs, ar kuru Intaram Busulim tapis arī duets. Vairākus skaņdarbus producējis arī mūziķis Reinis Sējāns. Dziesmu tekstu autori ir Kārlis Vērdiņš, Jānis Elsbergs, Māra Zālīte, Marts Pujāts, Kate Elpo, Elīna Sproģe. Albumā iekļauta arī dziesma ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Albuma tapšanā kopā ar Intaru Busuli piedalījies Abonementa orķestris, kura krāšņajā sastāvā ir Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Vineta Elksne, Karīna Tropa, Alise Kante-Onzule un Kristīne Pastare, kā arī mūziķi no orķestra Sinfonietta Riga un Latvijas Radio bigbenda.

Biļetes uz koncertiem tirgo Biļešu paradīze, taču jāņem vērā, ka uz lielu daļu pasākumu tās jau ir izpārdotas. Kā ziņo deBusul Music, biļetes vēl ir pieejamas uz lielkoncertu Arēnā Rīga 8. martā plkst. 20.00, kā arī uz abiem koncertiem Daugavpils Kultūras pilī 15. un 16. martā plkst.18.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja