Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Prāta vētras projekts

Slavenā latviešu grupa Prāta vētra ķērusies pie mītavnieku dziras brūvēšanas

Reiz Jānis Jubalts atradis tēva piezīmju burtnīciņu ar receptēm — kā riktīgam brūvētājam un vīna darītājam padomu, kā pagatavot garšīgas dziras, tur nav trūcis. Tā nu Jubalts ieraudzījis kādu alus recepti, kas pašam gājusi pie sirds, un aizskrējis pie draugiem — pārējiem Prāta vētras mūziķiem — padalīties atradumā. Puiši ilgi nav domājuši, sveci zem pūra jau neturēs, un vienojušies ar alus darītavu Cēsu alus par jaunas alus šķirnes radīšanu. Mītavas alus veikalu plauktos parādīsies aprīļa beigās, taču jau aprīļa pirmās dienas Prāta vētrai pagāja tā zīmē, jo tika filmēti reklāmas klipi.

Ierodoties Piejūras dabas parkā Vecāķi, kur notika filmēšana, pārņēma sirreāla sajūta — priežu meža malā uzstādīts milzīgs, zaļš kvadrāts, kas kalpo par fonu spiedzošai meitenei, kura, iesieta trosēs, lidinās gaisā… Turpat arī visi prātnieki, satērpti pa ļoti senai modei, cits ticis pie pamatīgām bakenēm, cits — pusplika galvvidus. Vaininieks ir reklāmas klipu režisors Čižiks jeb Aivars Čivželis, kurš gan izrādījās noslēpumains. Pat tad, kad Renārs Kaupers sāka stāstīt par kuiļa pūtienu, kas ir galvenais notikums vienā no diviem reklāmas klipiem, Čižiks viņu vienkārši aiz elkoņa aizrauj prom. Taču Kaspars Roga atklāja, ka katram no klipiem esot sava tēma — vienā tas ir jau pieminētais kuilis, savukārt otrā — lidojošās meičas. Taču abus šos klipus vieno pamatdoma — parādīt, kā īstie mītavnieki atpūšas un, protams, šīs atpūtas neatņemama sastāvdaļa ir alus (jā, viena no mītavniekus raksturojošām iezīmēm ir izcila lielība, neslēpj Māris Mihelsons).

Aplūkot reklāmas klipa filmēšanas norisi bija ieradusies arī a/s Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone, kura atzina, ka atsaucīgi uzņēmusi Prāta vētras ideju. Viņa pastāstīja, ka šis ir otrais lielākais sadarbības projekts jauna alus šķirnes radīšanā, pirmais tapis sadarbībā ar Radio SWH, izveidojot alus šķirni SWH Rock.

Top komentāri

Man patīk
M
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja