Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rīgas Ritmu pavasara koncertus atklās džeza zvaigzne Kristians Makbraids

26. aprīlī plkst. 19 Kongresu nama lielajā zālē mūzikas festivāls _Rīgas Ritmi _atklāj pavasara koncertu sēriju ar kontrabasistu džeza zvaigznes Kristiana Makbraida trio uzstāšanos. Kristians Makbraids šobrīd Amerikā ir viens no pieprasītākajiem džeza mūziķiem – viņa virtuozās spējas un radošais spēlēšanas stils tik ļoti saista slavenus džeza un citu žanru pārstāvju mūziķus un dziedātājus, ka dažkārt jāstāv rindā, lai būtu iespējams ar viņu kopā uzstāties.

Šobrīd Makbraidam ir 39 gadi un viņš savos 20 karjeras gados jau piedalījies vairāk nekā 250 albumu ierakstos, koncertējis kopā ar leģendāro Džeimsu Braunu, Stingu, Diānu Krollu, Vintonu Marsali un daudziem citiem. Makbraids vairākkārtīgi ticis nominēts Grammy balvai un četras reizes kļuvis par tās laureātu. Arī šī gada Grammy balvas pasniegšanas ceremonijā viņš ieguva balvu par sava jaunāko albumu The Good Feeling (2011). ASV prestižākie džeza žurnāli, to starpā DownBeat, Jazz Time, Rolling Stone, vairākkārt viņu nodēvējuši par "labāku no labākajiem kontrabasistiem".Rīgā mūziķis uzstāsies kopā ar savu trio: pianistu Kristianu Sendu un bundzinieku Ulisu Ouvenu junioru. Kristiana Makbraida trio repertuārā skanēs gan oriģinālskaņdarbi, gan klasiskus džeza standartu intriģējošas variācijas.

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.rigasritmi.lv. Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja