Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sajūtiet Huana Djego Floresa magnētismu un temperamentu!

Pirmdien, 27. augustā, koncertsērijas Baltijas muzikālās sezonas vasaras programmas noslēgumā Dzintaru koncertzālē uzstāsies viens no mūsdienu izcilākajiem tenoriem Huans Djego Floress

Peruāņu dziedātājs iemantojis īpašu slavu un atzinību bel canto repertuārā: viņš ir nepārspējams Džoakīno Rosīni, Vinčenco Bellīni un Gaetāno Doniceti operlomu interprets. Par Huana Djego Floresa karjeras tramplīnu kļuva uzstāšanās Rosīni festivālā komponista dzimtajā pilsētā Pezāro 1996. gadā.

Kopš tā laika viņš dzied bel canto izaicinošās, virtuozās partijas visos labākajos operteātros pasaulē. Turklāt pašlaik viņš ir gandrīz vienīgais tenors, kuram teātri oficiāli ļauj atkārtot āriju, ja publika izrādes laikā to uzstājīgi pieprasa (pēdējais dižais dziedātājs, kuram tas tika ļauts, bija Lučāno Pavaroti).

Klausītāji jūsmo par Huana Djego Floresa balss spējām, viņa magnētismu un temperamentu. Pēdējos gados mākslinieks paplašina repertuāru, lai uz mūžu nepaliktu "bel canto geto": viņš dzied franču opermūziku – atveido titullomu Žila Masnē Verterā un Žaka Ofenbaha Hofmaņa stāstos; nākamajā sezonā dziedās Žila Masnē Manonā. Huans Djego Floress ir ierakstījis Volfganga Amadeja Mocarta opermūzikas albumu.

Viņa nākamais ieraksts Bésame Mucho, kas iznāks 21. septembrī, būs veltīts populārajām Latīņamerikas melodijām – Peru, Argentīnas, Venecuēlas, Kolumbijas, Kubas un Meksikas dziesmām. Karjeras pirmsākumos mākslinieks aizrāvās ar popmūziku, roku un Peru folkloru. Viņš dziedāja skolas korī, komponēja dziesmas un uzstājās Limas kafejnīcās un bāros. No desmit gadu vecuma Huans Djego Floress spēlē ģitāru un vienmēr ņem to līdzi savos koncertceļojumos. Solokoncertu noslēgumā viņš bieži paņem ģitāru un izpilda kādu dziesmu – publika sajūsmā lauž krēslus.      

Dzintaru koncertzālē pianista Vinčenco Skaleras pavadījumā Huans Djego Floress dziedās fragmentus no Mocarta operām Burvju flauta un Karalis gans, Gaetāno Doniceti Mīlas dzēriena un Lučijas di Lammermūras, Džuzepes Verdi Lombardiešiem un Traviatas, Žila Masnē Manonas un Vertera, Šarla Guno Fausta un Džakomo Pučīni Bohēmas.

Biļetes uz koncertu ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā, tās maksā 18–125 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja