Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Septiņdesmit piecas stundas ar Marisu Jansonu

30. novembrī apritēs divi gadi kopš Marisa Jansona nāves. Godinot diriģenta piemiņu, Bavārijas Radio ierakstu kompānija BR-Klassik laidusi klajā visaptverošu Marisa Jansona ieskaņojumu izlasi The Edition

Izdevums tiek pieteikts kā apjomīgākais Marisa Jansona dzīves un karjeras fināla posma kopsavilkums. Kolekcijā ir iekļauti ieraksti, kurus mākslinieks veicis kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri un kori no 2003. līdz 2019. gadam, būdams orķestra un kora galvenais diriģents. Galvenokārt tie ir koncertieraksti, kas tapuši Minhenē, Tokijā, Vīnē, Ņujorkā, Valdzāzenē un Vatikānā.

Septiņdesmit diskos (57 CD, vienpadsmit SACD un divi DVD) ir iemūžināti četrdesmit divu komponistu darbi, kopējais mūzikas ilgums ir septiņdesmit piecas stundas. Repertuārs ir plašs – no simfoniskās un kormūzikas līdz operai, no Pirmās Vīnes skolas autoru darbiem līdz XX gadsimta klasikai. Ieskaņojumu vidū ir pilni Bēthovena, Brāmsa un Mālera simfoniju cikli. Daļa ierakstu nekad agrāk nav bijusi pieejama kompaktdiskos, par šādiem jaunumiem uzskatāmi divpadsmit izlasē iekļautie skaņdarbi (to vidū ir Bruknera, Mālera, Mocarta, Perta, Pulenka, Šostakoviča un Čaikovska opusi). No Latvijas māksliniekiem ierakstos ir dzirdama ērģelniece Iveta Apkalna un Valsts akadēmiskais koris Latvija.

Klausītājiem ir iespēja dzirdēt arī triju Marisa Jansona vadīto mēģinājumu ierakstus, kuros dokumentēts maestro un orķestra mūziķu darba process. Var uzzināt, kādas domas viņš vēlas izpaust interpretācijā, un novērtēt, kā diriģenta ieteikumi maina orķestra skanējumu Berlioza Fantastiskajā simfonijā, Čaikovska Piektajā simfonijā un Riharda Štrausa simfoniskajā poēmā Tila Pūcesspieģeļa draiskie nedarbi.

Izdevumu papildina 72 lappušu buklets ar papildu informāciju, esejām, interviju ar Marisu Jansonu un detalizētu ieskaņojumu aprakstu. Izlase Eiropas veikalos maksā aptuveni 230 eiro.

Informācija: www.br-so.com, www.br-klassik.de

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja