Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sijā jaunos džeza talantus nākotnei

Konkursā Riga Jazz Stage 2017 sacentīsies vokālisti un ģitāristi

Starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā Riga Jazz Stage 2017, kas no 6. līdz 8. aprīlim notiks kino Splendid Palace Lielajā zālē, sacentīsies 26 džeza mūziķi – 16 jaunie vokālisti un seši ģitāristi no Latvijas, Zviedrijas, Vācijas, ASV, Itālijas, Portugāles, Igaunijas, Polijas, Francijas, Lietuvas, Turcijas, Ukrainas, Slovākijas un Krievijas.

Riga Jazz Stage izveidotājs un mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns pamatoti lepojas, ka šis ir lielākais šāda žanra notikums Baltijā un trešais lielākais Eiropā. Šogad konkurss norisināsies jau 13. reizi, un to vērtēs starptautiska žūrija – mūziķi, producenti un festivālu direktori no ASV, Ķīnas, Itālijas, Turcijas un Baltijas valstīm. Taču arī klausītāji var noteikt savu simpātiju balvu, konkursa gaitā balsojot www.tele2.lv/ jazz mobilajā platformā. Kopš konkursa dibināšanas 2004. gadā tajā piedalījušies jau vairāk nekā 160 mūziķu no 23 valstīm. Uzvarētāju vidū ir tādi šodien labi pazīstami mūsu mākslinieki kā Intars Busulis, Kristīne Prauliņa, Daumants Kalniņš, Kristaps Vanadziņš, Andris Buiķis. Uzvarētāji saņem ne vien naudas balvas, bet arī iespēju uzstāties festivālos un klubos Ķīnā, Igaunijā, Lietuvā, Turcijā, Itālijā, Lielbritānijā.

Pēc konkursa, kas no plkst. 19 risināsies kinoteātrī Splendid Palace, ik vakaru no plkst. 22.30 notiks interesanti džeza improvizācijas vakari restorānā Trompete. Pirmajā no tiem (6. aprīlī) kopā ar latviešu mūziķiem uzstāsies pagājušā gada Riga Jazz Stage uzvarētājs dziedātājs Ēriks Leithauzers no Vācijas. 7. aprīlī Trompetē muzicēs franču trombonists Robinsons Kurī, kurš pērn Rīgā plūca laurus džeza instrumentālistu sacensībā. Viņš šoreiz viesosies duetā kopā ar Parīzē dzimušo, Ņujorkā dzīvojošo ģitāristu un komponistu Maiklu Valeanu, kuru uzskata par vienu no spilgtākajiem trīsdesmitgadnieku paaudzes mūziķiem. Intriģējošo improvizāciju vakaru sēriju, kas, starp citu, ikvienam pieejama bez maksas, noslēgs pamatīgs un neparedzams Jam session 8. aprīļa naktī.

Ar īpaši lielu interesi tiek gaidīta arī žūrijas locekļa un konkursa īpašā viesa Kurta Rozenvinkela (ASV) koncerts 8. aprīlī plkst. 19 Splendid Palace, kur viņš muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Kurts Rozenvinkels kļuva populārs XX gs. 90. gados, un viņa muzikālā identitāte ir unikāla gan kā ģitāristam, gan komponistam, kurš novērtēts ar prestižo ASV Kongresa balvu. Noslēpums ir viņa skaņā – tas ir tīrs ģitāras tonis ar smalku bezvārdu dziedājumu. Ar vieglu vokalīzi viņš katru improvizācijas noti izdzied caur mazu mikrofonu, radot plašu, neatkārtojamu skanējumu. Kurta Rozenvinkela 13 mūzikas albumu sēriju nesen papildinājis CD Caipi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja