Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Stinga koncerts Rīgā: Hitiem piešķir jaunas vēsmas

Turnejas Sting: My Songs koncertā Arēnā Rīga bija pulcējušies dažādu paaudžu pārstāvji - gan tie, kuri piedzīvojuši Stinga un The Police slavas zenīta laikus, gan tie, kas ar rokgrupu un tās līdera skaņdarbiem iepazinušies, klausoties mūziķus, kas savās dziesmās izmantojuši grupas un Stinga radīto kompozīciju fragmentus, veidojuši kaverversijas.

Šī bija jau ceturtā reize, kad Stings sniedz koncertu Latvijā. Pēdējo reizi britu mūziķis Arēnā Rīga uzstājās 2012.gadā, svinot solokarjeras 25 gadu jubileju uz izpildot tādas dziesmas kā Fragile, Desert Rose, If I Ever Lose My Faith In You, Englishman In New York un daudzas citas. Savukārt turnejas Sting: My Songs ietvaros klausītājus priecēja ne tikai Stinga solo dziesmas, bet arī The Police skaņdarbi, kas jaunā skanējumā iekļauti mūziķa jaunākajā albumā My Songs. Lai arī oriģinālo The Police un Stinga kompozīciju skanējumā un dinamikā ir veiktas izmaiņas, lielākoties tās ir minimālas.

Intervijā Sirius XM Stings par jaunā albuma tapšanu sacīja: "Mani ierakstītie darbi nav svētas relikvijas, muzeja priekšmeti, tie faktiski ir pierādījumi par agrīnām attiecībām. Dziesmu var ierakstīt tajā pašā vai nākamajā dienā, kad tā uzrakstīta, to pat īsti neizzinot. Pēc dekādēm, dziedot dziesmu katru vakaru, saproti, ka attiecības ir nedaudz atšķirīgas - zinošākas, nobriedušākas. Vairs neesmu tas pats dziedātājs, kas biju 25 gadu vecumā, esmu cits. Mans instruments, balss, ir cita." Tāpat mūziķis piebilda, ka viņam ir vairāk zināšanu, kā arī ierakstīšanas tehnikas ir mainījušās. Mākslinieks uzsvēra, ka, uzsākot jaunu projektu, viņam ir svarīgi, lai būtu jautri.

Koncertā Rīgā mūziķis izpildīja kopumā 21 dziesmu, sākot ar The Police dziesmu Message in a Bottle un noslēdzot ar grupas skaņdarbu Next to You. 

Viens no mūsdienīgākajiem jauninājumiem, kas koncertā izskanēja kādā no Stinga skaņdarbiem, bija 20 gadus vecā repera Juice Wrld singla Lucid Dreams fragmenti dziesmā Shape Of My Heart, ko izpildīja fona vokālists. Stings arī norādījis, ka albuma My Songs skaņdarba versija tapusi repera singla ietekmē. Juice Wrld dziesma Lucid Dreams, kas nāca klajā pērn, būtībā ir bāzēta uz 1993.gadā izdotās Shape Of My Heart. Vērtējot 20 gadus vecā repera veikumuStings atzinis: "Es mīlu to versiju. Tai dziesmai [Shape Of My Heart] ir aptuveni 50 kaverversiju, ja ne vairāk. Bet tā [Lucid Dreams] droši vien ir mana mīļākā."  

Inteliģentais rokmūziķis, kā tiek dēvēts Stings, koncertā iztika bez grandioziem specefektiem, un to trūkumu nemaz arī nevarēja just, jo galvenais uzsvars tika likts uz kvalitatīvu mūziku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja