Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Tā otrā Marta - pie klavierēm

Šodien iznāk dziedātājas un dziesmu autores Martas Ritovas debijas albums Mainiet vārdus. Martu uzskata par vienu no nopietnākajām latviešu mūzikas cerībām ilgākā laikā - tā par viņu izteicies Guntars Račs, kurš ir arī albuma izdevējs Mikrofona ierakstos.

Jaunās paaudzes dziedātāja Marta ir vēl studente. Viņa mācās valodas. Meitene stāsta, ka studēt sākusi pirms aktīvas nodarbošanās ar mūziku, jo tad vēl īsti nezinājusi, kā viss izvērtīsies. Iespējams, ne velti G. Račs debitanti raksturo kā mērķtiecīgu un muzikālu, ar Dieva dotu talantu, jo nu viņai ir savs albums. Plašāka publika Martu Ritovu pirmo reizi iepazina 2011. gadā, kad viņa grupas Zvaigžņu zagļi sastāvā piedalījās TV šovā OKartes skatuve. Savukārt pērn dziedātāja izmēģināja spēkus Eirovīzijas dziesmu atlasē, kur ieguva 3. vietu.

Marta pati saka, ka debijas albums ir atskaite par četriem pēdējiem viņas dzīves gadiem. "Tad biju diezgan trakulīgi noskaņota meitene, kas spēlēja pop/rock grupā Kaķis maisā, un biju izbraukājusi visus iespējamos klubus. Un vienā dienā izdomāju, ka ir arī tā otra Marta, kas spēlē klavieres un sacer saldsērīgas dziesmas," viņa stāsta. Tāpēc viņa arī pieteikusies šovā OKartes skatuve, lai parādītu, ka var būt citāda. Kas no tā ir sanācis? "Tagad visi mani atpazīst kā meiteni, kas spēlē klavieres un dzied," viņa saka. Bet vecie, labie draugi bieži atgādinot par trakajiem laikiem, "tāpēc arī šis albums noslēgs šo, tā teikt, mierīgo muzikālo posmu, un drīzumā atgriezīšos pie saviem pirmsākumiem. Protams, klavieres gan nekur nepazudīs", Marta sola klausītājiem.

Viņas albumā Mainiet vārdus iekļautas divpadsmit oriģināldziesmas. Visu dziesmu mūzikas autore ir Marta pati, un vairāk nekā pusei dziesmu - arī vārdu autore. Albumā dzirdams arī Martas un dziedātāja Ivo Grīsniņa-Grīšļa duets. Mūziķe atzīst, ka par šo sadarbību tik tiešām ir priecīga, "jo Ivo lieliski dzied un ir fantastisks cilvēks. Šī dziesma noteikti nav mūsu pēdējais kopdarbs".

"Albums ir tāds, kādam jābūt pirmajam albumam, - īsts un patiess, bez liekas domāšanas par to, ko varēja darīt citādi. Tāpēc, ka pirmais - un vairāk neviens tāds nebūs. Tur viss ir īsts, vārdi, mūzika, emocijas," dziedātāja stāsta. Arī albuma nosaukums neesot nejaušs. "Šķiet, visvairāk piestāv šim laikam, kad brīžiem pārņem sajūtas, ka viss iet uz leju, tomēr es absolūti ticu labajam un mīlestībai, tāpēc zinu, ka, sākot ar sevi, mēs varam izmainīt visu pasauli."

16. decembrī koncertzālē Palladium būs arī iespēja klausīties Martas balsi dzīvajā. "Un redzēt to Martu, kas aizsākās pirms aptuveni četriem gadiem..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja