Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešraide: Festivāla Rīga Jūrmala atklāšanai veltītā preses konference

Piektdien, 19. jūlijā, plkst.11 viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga notiks festivāla Rīga Jūrmala atklāšanai veltītā preses konference, kurā piedalīsies festivāla padomes vadītājs Pjotrs Avens, viens no mākslinieciskajiem vadītājiem Migels Estebans, diriģente Suzanna Melki, vijolnieks Julians Rahlins, Bavārijas Radio simfoniskā orķestra pārstāvji un festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna.
 
Šonedēļ, sākot no 19. jūlija līdz 21. jūlijam, ar pieciem izciliem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā ģildē sāksies jaunais simfonisko orķestru mūzikas festivāls _Rīga Jūrmala_. Festivāla atklāšanas koncertos muzicēs Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, diriģente Suzanna Melki (aizstās maestro Marisu Jansonu, kurš veselības problēmu dēļ atcēlis visus koncertus šovasar), vijolnieks Julians Rahlins un pianists Rūdolfs Buhbinders, kā arī pianisti – Luks Geņušs un Džeimss Mārtins Bārtlets.
 
Festivāla Rīga Jūrmala mērķis ir ierindoties starp izcilākajiem klasiskās mūzikas pasākumiem pasaulē, piedāvājot ne vien vietējiem mūzikas cienītajiem Latvijā, bet arī starptautiskai auditorijai spožu mākslinieku un repertuāra apvienojumu.

Festivāla atklāšanas gadā četrās nedēļas nogalēs no 19. jūlija līdz 1. septembrim Rīgā un Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, izskanēs 20 koncerti ar pasaules līmeņa simfonisko orķestru un solistu piedalīšanos – Krievijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Mihails Pļetņovs (18.08.), Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta (24., 25.08.), Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Nozeda (30. un 31.08.). Solistu plejādes spilgtākie vārdi ir vijolnieks Julians Rahlins (19. un 20.07.), pianisti Rūdolfs Buhbinders (20. un 21.07.), Marijs Peraija (24.08.), Juidzja Vana (25.08.), čellists Miša Maiskis (16. un 18.08.), tenors Jozefs Kalleja (17.08.), kā arī talanti – pianisti Likā Debargs (1.09.), Jans Ļiseckis (23.08.) un Deniss Kožuhins (24.08.), vijolniece Aleksandra Konunova (25.08.), soprāns Dzjina Fana (31.08.), baritons Benjamins Apls (18.08.), ģitārists MILOŠ (17.08.) un čellists Edgars Moro (1.09.).

"Mūsu mērķis ir kļūt par nozīmīgāko kultūras galamērķi Ziemeļeiropā - ticam, ka mākslinieciski augstvērtīgs piedāvājums kombinācijā ar Latvijas piedāvājumu kultūrtūrisma jomā sniegs unikālu pieredzi ikvienam skatītājam, ka arī kļūs par būtisku atbalstu arī valsts tēla veidošanā. Jau šobrīd atspoguļot festivāla norises ir pieteikušies ap 40 mediju pārstāvju no lielākajiem Eiropas izdevumiem. Festivāls minēts arī starp nozīmīgākajiem šīs vasaras kultūras notikumiem Lielbritānijas un Itālijas medijos," stāsta festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja