Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas – Norma ar Sondru Radvanovsku titullomā

Sestdien, 7. oktobrī, plkst. 19.55 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele notiks sezonas pirmā tiešraide no Ņujorkas Metropolitēna operas – skatītājiem tiks piedāvāts bel canto meistara Vinčenco Bellīni Normas jauniestudējums.

Normas pirmizrāde 25. septembrī svinīgi atklāja Metropolitēna operas jauno sezonu. Iestudējumā, kuru veidojuši itāļu diriģents Karlo Rici un skotu režisors Deivids Makvikars, piedalās zvaigznes. Druīdu pareģes Normas lomu dzied slavenais amerikāņu soprāns Sondra Radvanovska, Normas mīļoto – Romas prokonsulu Grieķijā Pollionu – atveido maltiešu tenors Džozefs Kalleja, Polliona jauno mīlas objektu Adaldžizu atveido amerikāņu mecosoprāns Džoisa Didonato.

Kritiķi īpaši slavē Sondras Radvanovskas un Džoisas Didonato vokālo un dramatisko sniegumu, taču kritizē režisora Deivida Makvikara darbu, jo viņš neesot izmantojis iespēju šajā izrādē, kuras darbība risinās romiešu iekarotajā Gallijā ap 100. gadu pirms mūsu ēras, vilkt paralēles ar mūsdienu politisko un sociālo situāciju pasaulē. Normas stāsta centrā ir ne tikai mīlas drāma, bet arī kultūru sadursme un reliģiski konflikti (Normai ir romāns ar ienaidnieku, tas turpinās gadiem ilgi, viņiem ir divi bērni).

Operu Norma uz Kino Citadele ekrāna varēs noskatīties arī atkārtojumā 12. oktobrī plkst. 18.30. Šis jauniestudējums ir tradicionāls un pat vecmodīgs – kā zināms, Amerikā priekšroka tiek dota klasiskiem iestudējumiem, nevis radikālām interpretācijām un režisoru eksperimentiem. Ņujorkas publika uzņem Normu ar entuziasmu un ovācijām. Klausītāji jūsmo, ka šajā operā dzird vienu no skaistākajām un populārākajām ārijām mūzikas vēsturē – Casta Diva. Jāpiebilst, ka divās izrādēs – 16. un 20. oktobrī – Normas lomu Ņujorkā atveidos latviešu soprāns Marina Rebeka.

Šajā sezonā tiešraidē no Metropolitēna operas varēs redzēt vēl deviņas izrādes (Latvijas dziedātāji tajās nepiedalīsies): Volfganga Amadeja Mocarta Burvju flautu (14. oktobrī), mūsdienu komponista Tomasa Adesa Iznīcības eņģeli (18. novembrī), Džakomo Pučīni Tosku (27. janvārī), Gaetāno Doniceti Mīlas dzērienu (10. februārī), Džakomo Pučīni Bohēmu (24. februārī), Džoakīno Rosīni Semiramīdu (10. martā), Volfganga Amadeja Mocarta Tā dara visas (31. martā), Džuzepes Verdi Luīzi Milleri (14. aprīlī) un Žila Masnē Pelnrušķīti (28. aprīlī).

Vairāk informācijas: www.forumcinemas.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja