Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Trešajā Rīgas A Cappella festivālā – izcili Latvijas mākslinieki

Izcili Latvijas mākslinieki īpaši Rīgas _A Cappella festivālam veidotās programmās piedāvās iepazīt a cappella _mūzikas žanra daudzveidību no seniem pareizticīgo dziedājumiem līdz vokālajai popmūzikai, no gospeļu un džeza mūzikas līdz mistiskiem noslēpumiem.

Koncertos uzstāsies vokālās grupas Latvian Voices, Framest, Ars Antiqua Riga, Rīgas Gospelkoris, kori Logos un Blagovest, notiks meistarklases un tikšanās ar māksliniekiem.

"2013. gadā uzsākām tobrīd jaunu festivālu, lai attīstītu un popularizētu a cappella dziedāšanu Latvijā. Klausītājos cenšamies radīt dziļāku interesi par mūsdienu vokālās mūzikas daudzveidību un palīdzēt izprast šīs nozares nozīmi, arī īpašo vēsturisko lomu Latvijā. Festivāla mērķis ir radīt spilgtas radošas idejas, dot impulsus, kas, iespējams, nākotnē radīs zvaigznes," stāsta diriģents, Rīgas A Cappella festivāla producents Guntis Cimiņš. Viņa paša vadītais koris Mūza koncertos nedzied, toties piepalīdz festivālā kā brīvprātīgie. "Mūsu jaunums ir festivāla izglītības programma, jo šogad īpaši gribam uzrunāt jauniešus. Sevišķi tos, kuri dzīvo ārpus Rīgas. Skolām un koriem piedāvājam festivāla kartes, kas ļauj četros koncertos dzirdēt plašo festivāla spektru no senatnes uz nākotni. Īpaši jauniešiem adresēti abi 14. novembra koncerti koncertzālē Rīga, starp kuriem piedāvāta iespēja tikties dzīvā sarunā ar tajos iesaistītajiem māksliniekiem."

Festivāla atklāšanas koncertā Pareizticīgo dziedājumi 13. novembrī plkst. 19 Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies Latvijas labākie pareizticīgās mūzikas izpildītāji - profesionālais vīru koris Logos un kamerkoris Blagovest diriģentu Joana Šenroka un Aleksandra Brandava vadībā. Programma - no Bizantijas tradīcijās balstītiem senkrievu zīmju dziedājumiem (znamennij raspev) līdz XVIII-XX gs. krievu komponistu daudzbalsīgajiem kora koncertiem un mūsdienu autoru skaņdarbiem. Jau pieminētajā 14. novembrī koncertzālē Rīga vispirms plkst. 18 koncertēs vokālā grupa Latvian Voices, kas drosmīgi spēlējas ar a cappella žanra iespējām no latviešu tautasdziesmas līdz popmūzikai savā jaunajā programmā Pāri robežām. Savukārt Nakts koncerta (plkst. 21) varoņi būs Rīgas Gospelkoris, vokālā grupa Framest un improvizācijas teātris Art'i'šok.

Senu vēstures elpu noslēgumkoncertā Labirinti Sv. Pētera baznīcā 15. novembrī plkst. 19 sniegs vokālā grupa Ars Antiqua Riga un diriģents Pēteris Vaickovskis, atskaņojot renesanses garīgās mūzikas meistaru Gijoma Difē, Johannesa Okegema, Jakoba Obrehta un Žoskēna de Prē noslēpumainos, garīgi harmonizējošos opusus - vienlaikus arī spožus intelekta meistardarbus.

Vairāk - www.rigasacappellafestivals.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja