Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Trīs Osokini un Sinfonietta Rīga uzstāsies Dzintaru koncertzālē

Dzintaru koncertzālē, 25. jūlijā, plkst. 20 notiks Trīs Osokinu dinastijas koncerts, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Pianisma mākslas zīmols Trīs Osokini ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Arī šogad iespaidīgā skaņdarbu izlase nebūs izņēmums.

Kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Gunta Kuzmas vadībā tiks atskaņoti trīs klavierkoncerti - poētiski majestātiskais Ferenca Lista Pirmais Klavierkoncerts, gaismas spēka apliecinošais Pētera Čaikovska Pirmais Klavierkoncerts un Volfganga Amadeja Mocarta kristālskaidri daiļais, dāsni mirguļojošais 21. klavierkoncerts.

Visi trīs pianisti gan solo, gan duetos uzstāsies koncerta otrajā daļā, kur būs klavieru lauvas Ferenca Lista saviļņojošie skaņdarbi, kas veltīti mīlestības tēmai, Šopēna nostalģiskās atmiņas par Nikolo Paganini personību un viena no ģeniālākajām 19. gadsimta mūzikas lappusēm – Riharda Vāgnera Izoldes nāve, kurā komponists sasniedzis romantisma griestus. Franču mūzikas spožos zigzagus savā Nāves dejā virtuozi apspēlējis Kamils Sensānss, bet otrpus okeānam mūs aizvedīs izcilā amerikāņa Džodža Gēršvina mūzika. Rapsodija blūza stilā ir komponista meistardarbs, kas ieskauj valdzinošā melodiskumā ar viesistabas džeza pieskaņu. Īpaši šim koncertam tiek radīta Fantāzija trīs klavierēm un orķestrim par slavenajām Johana Štrausa valšu melodijām.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā

Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – Jūrmalas festivāls, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja