Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzslavas Andra Nelsona jaunākajam diskam

Ierakstu kompānija Deutsche Grammophon laidusi klajā diriģenta Andra Nelsona un viņa vadītā Bostonas Simfoniskā orķestra albumu, kurā iemūžināta Dmitrija Šostakoviča Desmitā simfonija un pasakalja no komponista operas Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta.

Šis ir pirmais vērienīgā projekta Šostakovičs Staļina ēnā/Shostakovich Under Stalin's Shadow kompaktdisks, kas tika ierakstīts aprīļa sākumā notikušajos koncertos Bostonas koncertzālē.

Cikla uzmanības centrā ir Šostakoviča mūzika, kuru viņš komponējis no 30. gadu vidus līdz 50. gadiem. Tuvākajos trijos gados Deutsche Grammophon izdos vairākus albumus, kuri tiks ierakstīti Andra Nelsona vadītajos Bostonas Simfoniskā orķestra koncertos: tiks ieskaņotas Šostakoviča simfonijas (no Piektās līdz Desmitajai) un mūzika no filmām Karalis Līrs un Hamlets.

Projekta Šostakovičs Staļina ēnā pirmais disks jau izpelnījies slavinošas kritiķu atsauksmes. Britu žurnāls Gramophone augusta numurā pasludinājis to par mēneša nozīmīgāko ierakstu. Savukārt britu blogeris un kritiķis Normens Lebrehts uzskata, ka Andra Nelsona piedāvātā Desmitās simfonijas interpretācija pārspēj pat maestro Herberta fon Karajana, Valērija Gergijeva un Nēmes Jervi vadībā tapušos ierakstus, un uzslavē Bostonas Simfoniskā orķestra "sensacionālos solistus" (flauta, fagots, klarnete).

"Nelsons ļauj mūzikai noteikt skaņdarba dramatismu," raksta Normens Lebrehts. "Šajā apbrīnojami jutekliskajā, izteiksmīgajā interpretācijā galvenais ir stāstījums un mūžīgā cerība. Nelsons nevis vienkārši vada orķestri, bet elpo šo mūziku. Ne tik raupjš kā LSO Live izdotais Valērija Gergijeva ieraksts, niansētāks nekā Chandos izdotais Nēmes Jervi ieraksts un labāk izpildīts nekā abi Deutsche Grammophon izdotie Herberta fon Karajana ieraksti, šis ir neaizstājamais, fundamentālais un nepārspējamais Šostakoviča Desmitās simfonijas lasījums," - tā Normens Lebrehts.

Šonedēļ kļuva zināms, ka Bostonas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents un muzikālais vadītājs Andris Nelsons pagarinājis līgumu ar šo ansambli līdz 2021.–2022. gada sezonas beigām.

No 22. augusta līdz 5. septembrim Andris Nelsons ar Bostonas orķestri uzstāsies Eiropā – Londonā, Zalcburgā, Grāfenegā, Lucernā, Milānā, Parīzē, Ķelnē un Berlīnē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja