Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairs neizdos 66 gadus iznākušo britu mūzikas žurnālu NME

Drukātā veidā vairs neizdos vienu no ievērojamākajiem britu mūzikas izdevumiem - žurnālu NME. Tas iznāca kopš 1952. gada.

Dekādēm ilgi NME bijis viens no noteicošajiem britu mūzikas preses izdevumiem, īpaši rokmūzikas un indie mūzikas žanru aktualitāšu atspoguļošanā. NME aptauju uzvarētāju pasākumos aizvadītā gadsimta 60. gados uzstājušās arī grupas The Beatles un The Rolling Stones, 70. gados NME bijis gan Deivida Bovija un glemroka attīstības atspoguļotājs un vēlāk pilnvērtīgu uzmanību veltījis pankroka eksplozijai, 80. gados sintīpopam, 90. gados - britpopa vilnim, kas ietvēra grupas OasisBlur un daudzus citus māksliniekus.

Nokļūšana uz žurnāla NME vāka bijis daudzu jo daudzu mūziķu mērķis un arīdzan karjeras pagrieziena punkts.

Žurnāla izdevēji Time Inc. U.K. apstiprinājuši, ka žurnāla pēdējais numurs iznāks šo piektdien, 9. martā, tā vietā koncentrējoties uz jaunām sadaļām izdevuma mājaslapā NME.com, ieskaitot arī sadaļu NME Audio, kas ietvers divus jaunus mūzikas kanālus un citus jaunumus.

Līdz ar drukātās preses pārdošanas apjomu mazināšanos NME jeb New Musical Express izdošana kļuvusi aizvien mazāk finansiāli pamatota, taču uzņēmums sola arī turpmāk izdot īpašus drukātos izdevumus. Kopš 2015. gada rudens tas studentiem pat bija pieejams bez maksas.

"NME ir viens no ikoniskākajiem britu preses zīmoliem, un mūsu lēmums pāriet uz bezmaksas eksemplāru izdošanu ir palīdzējis popularizēt šo zīmolu, kas līdz nebijušam apjomam palielinājies vietnes NME.com auditoriju. Tajā pat laikā mums jāsaskaras ar pieaugošajām ražošanas izmaksām un grūtībām drukātās preses reklāmas tirgū. Diemžēl esam sasnieguši to brīdi, kad bezmaksas nedēļas žurnāls vairs nav finansiāli dzīvotspējīgs. Visas pūles un investīcijas tiks koncentrētas slavenā zīmola nākotnei digitālajā telpā," izteicies Time Inc. UK izpilddirektors Pols Čīls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja