Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" gan dziedās, gan sacentīsies basketbolā baroka festivālā Igaunijā

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" šodien dodas uz Igauniju, lai uzstātos 21. Starptautiskā baroka mūzikas festivāla noslēguma koncertā "Dixit Dominus", pavēstīja kora producente Ieva Vītiņa. 6.februārī koncertzālē "Estonia" koris "Latvija" kopā ar Igaunijas Nacionālo simofnisko orķestri sava ilggadējā muzikālā sadarbības partnera Andresa Mustonena vadībā atskaņos dažādu autoru darbus ar nosaukumu "Dixit Dominus" – "Kungs teica".

Koncertā izskanēs A.Vivaldi un G.F.Hendeļa "Dixit Dominus" un V.A.Mocarta "Dixit". Koncerta finālā mūsdienu ievērojamā gruzīnu komponista Gijas Kančeli opuss "Dixi"; šī būs otrā reize, kad darbs izskanēs Eiropā.Piektdienas vakarā kora "Latvija" profilā populārajās interneta sociālajās vietnēs Facebook un Twitter varēs sekot līdzi arī pirmajai vēsturiskajai basketbola spēlei starp Valsts Akadēmisko kori "Latvija" un Igaunijas Nacionālās operas kori. Šīs basketbola spēles organizators un inciators ir Latvijā jau labi zināmais igauņu diriģents Risto Josts, kuru Latvijā vispirms iepazinām kā kontrtenoru. Baroka mūzikas festivāls Igaunijā notiek jau 21.reizi, un koris "Latvija"tajā ir pastāvīgs viesis. Šogad festivāls no 29.janvāra līdz 6.februārim, piedāvājot koncertus Tallinā, Pērnavā, Tartu un Jahvē.

Pēc atgriešanās no Igaunijas, koris "Latvija" uzstāsies festivāla "Vīnes klasika" koncertā 13. februārī LU Lielajā Aulā, kad kopā ar "Sinfonietta Riga" Andresa Mustonena vadībā atskaņos G.F.Hendeļa "Mesiju". Šo oratorijas pārlikumu veidojis pats V.A. Mocarts, un šī versija tiek atskaņota visai reti, uzsvēra Ieva Vītiņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja