Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts svētku galveno koncertu atkal atskaņos Liepājas Simfoniskais orķestris

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Normunda Šnē vadībā muzicēs Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas koncertā (18. novembrī plkst. 17.30), ko tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra translēs LTV1, informēja LSO pārstāve Iveta Vēvere.

"Mums ir izrādīts ļoti liels gods – 18. novembrī ar izcilo latviešu diriģentu Normundu Šnē esam uzaicināti atskaņot Latvijas valsts svētku galveno koncertprogrammu vietā, kur tika proklamēta Latvijas Republika – Latvijas Nacionālajā teātrī," gandarīts ir Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Latvijas Valsts prezidenta kancelejas (sadarbībā ar VSIA Latvijas Koncerti) rīkotajā koncertā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos īpaši šim notikumam gatavotu latviešu mūzikas programmu. Skanēs gan Pētera Vaska 1979. gadā radītais skaņdarbs Cantabile per archi, gan Emīla Dārziņa 1904. gada Melanholiskais valsis un Jāņa Mediņa Ziedu valsis no pirmās latviešu baleta partitūras Mīlas uzvara, kas radīta 1934. gadā.

Kopā ar spožo vijolnieci Paulu Šūmani orķestris izpildīs Pētera Butāna divertismentu vijolei un kamerorķestrim Brīvdienu mūzika, kas 2003. gadā tapa kā speciāls pasūtījums mūsdienu mūzikas festivālam Arēna.

Ar Liepājas Simfonisko orķestri Valsts svētku koncertā piedalīsies arī Rīgas Doma zēnu koris un pārstāvji no folkloras kopām Budēļi, Grodi un Tarkšķi tautas mūzikas dziedātāja Andra Kapusta vadībā. Koncertu vadīs Jānis Vimba un Asnate Siliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja