Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspilī notiks perkusiju virtuoza un inovatora Ilaja Kešlera koncerts

Sestdien, 29. februārī, Ventspils koncertzālē Latvija viesosies amerikāņu perkusionists un skaņu mākslinieks Ilajs Kešlers, informēja koncertzāles pārstāvji.

Ņujorkā Īstvilidžā dzīvojošā perkusionista un komponista Ilaja Kešlera mūzika izceļas ar savdabīgu, sarežģītu un pat nedaudz juceklīgu bungošanas stilu, ko visbiežāk raksturo epiteti "ātrs un abrazīvs". Lai kompozīcijas papildinātu pilsētas trokšņi vai to imitācija, Kešlers izmanto gan tā dēvētos “lauka ierakstus” (no "field recordings" angļu valodā) pilsētvidē, gan, piemēram, klavieru stīgas un dažādus mehānismus, kas klausītājam palīdz nokļūt tur, kur savā mūzikā atrodas pats Ilajs – lielpilsētā.

"Viņa virtuozitāte ir jaušama ikreiz, noklausoties jebkuru no albumiem. Ir pilnīgi skaidrs, ka Kešlers necenšas atmest ierastos bungu spēles paņēmienus," nupat iznākušajā žurnāla The Wire marta numurā secina Džošua Minsū Kims. Sarunā, kas šī gada sākumā notikusi starp žurnālistu un Ilaju Kešleru pats mūziķis atzinis: "Esmu pamatīgi un cieši sakņots vēsturē. Nejūtu, ka avangards vai eksperimenti būtu mans pašmērķis [..] Šķiet, ka, piemēram, frīdžezā valda patoloģiska izvairīšanās no labsajūtas, ko mūzika sniedz, un mani tas satrauc. Tā nav mana pasaule..."

Ilaja Kešlera mūzika, instalācijas un vizuālās mākslas darbi ir prezentēti daudzās nozīmīgās kultūras, mūzikas un mākslas telpās - Vitnija muzejā, Linkolna centrā un Modernās mākslas muzejā (MoMA) Ņujorkā, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) Lista vizuālo mākslu centrā, Viktorijas un Alberta muzejos, kā arī Bārbikana centrā Londonā. Paralēli izstādēm un dzīvajām performancēm mākslinieka soloierakstus izdod pazīstamas ierakstu kompānijas - Shelter Press, PAN un citas.

Kā komponists Ilajs Kešlers radījis skaņdarbus Islandes simfoniskajam orķestrim, International Contemporary Ensemble jeb ICE, Bruklinas stīgu orķestrim un apvienībai So Percussion. Mākslinieka radošo biogrāfiju veido sadarbība ar tādiem pazīstamiem mūziķiem un apvienībām kā Oneohtrix Point Never, Lorela Heilo, Kevins Bīzlijs, Rašads Bekers un Deivids Grabss.

Ventspils koncerta pirmajā daļā gaidāms projekta echo minimal jeb mūziķa Jurija Šantalova ģitāras solo performance. Nupat klajā nācis jaunākais echo minimal ieraksts more if less, kas šobrīd jau daļēji klausāms tiešsaistē mūziķa Bandcamp profilā, bet daļa klajā nāks 3. martā kā ierobežotas tirāžas izdevums audio kasetē.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja