Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils koncertzālē Latvija izskanēs ērģeļmūzikas koncerts

Koncertzālē Latvija 11. jūnijā plkst. 13 izskanēs otrais cikla Ērģeļmūzika svētdienās koncerts Par katru stundu Dievam pateicos!, kurā uzstāsies Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases profesore Larisa Bulava un Latvijas Nacionālās operas tenors Juris Vizbulis.

Koncerts piedāvās piepildītu garīgās mūzikas paleti dažādām klausītāju gaumēm. Programmā iekļauti pazīstami pasaules un latviešu komponistu darbi.

Koncertzālē Latvija skanēs Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Ludviga van Bēthovena, Sezāra Franka, Jāņa Kalniņa un Jāņa Ivanova mūzika, kas ļauj izbaudīt gan solo ērģelēm, gan skaņdarbus ērģelēm un tenora balsij. Koncerta nosaukumam izvēlēta Jāņa Kalniņa dziesma, kas arī iekļauta programmā.

Juris Vizbulis koncertē Latvijā un ārvalstīs, piedāvājot klausītājiem garīgās mūzikas programmas balsij un ērģelēm, kā arī kamermūzikas koncertus. Sadarbībā ar franču ērģelniekiem regulāri notiek viņa koncerti Francijas baznīcās. Viņa nozīmīgāko operlomu repertuārā ir Bastjēns (V. A. Mocarta opera Bastjēns un Bastjenna) un Herolds (kameropera Līsistrate pēc Aristofāna lugas), kā arī Latvijas Nacionālajā operā interpretētais Tamino (V. A. Mocarta Mazā burvju flauta), Trikē (P. Čaikovska Jevgeņijs Oņegins) un Alfrēds (J. Štrausa Sikspārnis).

Larisa Bulava absolvējusi J. Vītola Latvijas Valsts konservatorijas ērģeļu klasi. Ērģeļspēles pamatkurss apgūts prof. Nikolaja Vanadziņa vadībā un Leipcigas mūzikas augstskolā pie profesora Volfganga Šeteliha. Tālāko meistarību galvenokārt veidojis pašas darbs, bagātā koncertu pieredze gan Latvijā, gan citās valstīs, piedalīšanās festivālos, TV, radio un skaņu plašu ieskaņojumu veidošana. Kopš 1992. gada Larisa Bulava ir Rīgas Doma ērģelniece.

Koncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā Biļešu paradīze, kā arī teātra nama Jūras vārti un koncertzāles Latvija kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja