Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Veselīga hiphopa revolūcija sakratīs aiz čupra

Pirmo reizi Latvijas vēsturē uz vienas skatuves - viss Latvijas hiphopa zelts! Šādu vēsturisku lielkoncertu ar vairāk nekā divdesmit hiphopa mākslinieku piedalīšanos noorganizējusi Latvijas Radio jaunākā kanāla Pieci.lv radošā komanda savas jubilejas svinēšanā, kas 31. jūlijā notiek Kalnciema kvartālā.

Pasākums sācies jau plkst. 7 rītā ar mūzikas žurnālista Toma Grēviņa brokastu šovu dzīvajā studijā un turpināsies līdz pat plkst. 23, noslēdzoties ar dzīvespriecīgu ballīti. Skarbās, sociāli aktīvās Latvijas hiphopa zelta skaņas Kalnciema kvartālā skanēs no plkst. 20 līdz 22, kad uz skatuves kāps visu paaudžu izpildītāji - gan leģendas, kā Ozols un Džuzepe, gan jaunāki izpildītāji: Mazais Zaļais, BARS, Abra, Pikaso, Oriole, Goonsquad, 2K1, JeeKaa, ansis, Riekstu armija.

"Beidzot šis žanrs ir atgriezies radio apraidē raidījumā Vakara kvartāls un ar nopietnu programmu pierādījis sevi kā neatņemamu mūsu mūzikas kultūras sastāvdaļu," priecājas raidījuma Vakara kvartāls vadītājs Mārtiņš Pavasaris. Motivāciju nav vajadzējis pārāk meklēt - piezvanījis kolēģis mūzikas žurnālists Toms Grēviņš, vaicājis, vai ir iespējams salikt kopā grandiozu hiphopa koncertu Pieci.lv jubilejā. "Teicu - bez šaubām - un tajā pašā brīdī ķēros klāt. Noteikti vēlos pateikt, ka raidījums Vakara kvartāls man nav tikai veids, kā iesist lieku eirolatu. Ir liela laime strādāt ar misijas apziņu, turklāt ja to novērtē un ciena gan paši mūziķi, gan klausītāji," stāsta M. Pavasaris un uzsver, ka raidījumi, kuros tiek dots vārds hiphopam, izvelkot to no underground dzīlēm, tapuši kā pretspars tam, ka "ļoti liela daļa populārāko radio pārlādēti ar tā saukto dežūrmūziku un daudzi pašmāju mūziķi tiek pamatīgi apdalīti (ne tikai hiphopā), lai gan viņu saturiskais pienesums ir augstvērtīgs. Beidzot ir kāda nopietna raidstacija, kas meklē alternatīvas, meklē ko jaudīgu un neraustās atbalstīt to, ko citas stacijas klaji ignorē. Tas pierāda vietējo informatīvi izklaidējošo platformu attīstību veselīgā virzienā".

Runājot par repu, M. Pavasaris uzsver, ka "labs reps cilvēku izsit no hipnozes un no umpapā, umpapā Pie Dzintara jūras. Viņš sāk domāt, ieklausīties, galvā sāk risināties dažādi procesi, tiek uzdoti jautājumi. Šis nav pateicīgs sociālais klimats, lai sēdētu mīkstmiesīgā pašapmierinātībā, un tieši dažādas radošās izpausmes ir tās, kas spēj iekustināt zobratiņus. Tāpēc Vakara kvartāls un tā lielkoncerts kalpos par pierādījumu, ka starp mums ir daudz talantīgu, enerģisku cilvēku, kuriem nav vienalga un kuri gatavi sabiedrību kratīt aiz čupra, lai tā ieraudzītu citu pasauli, lai tā iemācītos arī ko jaunu par sevi. Veselīga revolūcija". Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja