Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Video: Sudden Lights izdod šūpuļdziesmu angļu valodā

Pēc vairāku gadu pārtraukuma grupa Sudden Lights izdod dziesmu angļu valodā ar latvisku nosaukumu Aijā. Tajā sastopas trauksme, kas valda mums apkārt, un nomierinoša šūpuļdziesma. Aijā tapusi pagājušajā vasarā kā grupas reakcija uz pasaulē notiekošo, tāpēc tā ir šūpuļdziesma pašiem sev un trakojošai pasaulei.

Aijā ir viena no dziesmām, kas piedalās konkursā Supernova, kura uzvarētājs iegūs tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijā.

"Aijā ir šūpuļdziesma. Un šūpuļdziesma, manuprāt, ir skaistākā un mīlestības pilnākā mūzikas forma. Redzot tumšos pasaules notikumus un ļaunuma izpostītās cilvēku dzīves, mēs nevarējām palikt vienaldzīgi. Tā tapa dziesma angļu valodā - mūsu mēģinājums mierināt ikvienu, kam sāp notiekošais. Dziesmas nosaukums dzimtajā valodā - latviešu tautasdziesmas noskaņās - vārdā, ko nav iespējams tulkot," dziesmas jēgu skaidro Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Dziesmai radīts arī videoklips, kura režisors ir Toms Harjo. Par klipa ideju viņš stāsta: "Balstoties uz dziesmas muzikālo vēstījumu par trauksmainību un ilgām pēc miera, vizuāli klipā risinājām attiecības starp cilvēku un bailīgām domām. Bailes no bailēm bieži vien izrādās biedējošākas nekā tas, no kā mēs baidāmies. Ja iemācāmies pieņemt savas bailes un ar tām sadzīvot, tad varam secināt, ka to galvenais uzdevums ir mūs pasargāt."


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja