Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vidzemes koncertzāle savu pirmo koncertsezonu sāks ar pasaules mūzikas zvaigznēm

Leģendārā pianiste Marta Argeriha, vijolnieks Gidons Krēmers, operdīva Inga Kalna, diriģenti Andris Poga un Ainārs Rubiķis, orķestris Kremerata Baltica ir pasaules vārdi, ar kuriem Vidzemes koncertzāle Cēsis prezentēs savu pirmo koncertsezonu, informēja koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa.

Sestdien, 20. septembrī plkst.19 Vidzemes koncertzāle Cēsis ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un operas solistes Ingas Kalnas koncertu atklās pirmo koncertsezonu. Sezonas atklāšanas koncerta programmā skanēs Jāņa Ivanova simfoniskais tēlojums Varavīksne un divi šī gada jubilāra, komponista Riharda Štrausa darbi - Četras pēdējās dziesmas un Alpu simfonija. 

"Pirmajā koncertsezonā piedāvāsim klausītājiem izmeklētu un daudzveidīgu māksliniecisko programmu, demonstrējot mākslas dažādos virzienus un žanrus simfoniskās, kamermūzikas un populārās mūzikas koncertos, dejas un dramatiskā teātra izrādēs, kino un vizuālās mākslas izstādēs," par gaidāmo koncertsezonu stāsta Inese Zagorska, Vidzemes koncertzāles Cēsis programmu direktore. "Sezonas sākuma "akords" būs spēcīgs – trīs simfoniskās mūzikas koncerti septembrī un oktobrī ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Liepājas un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas simfonisko orķestru dalību, diriģentu Andra Pogas, Atvara Lakstīgalas un Aināra Rubiķa vadībā."

12. oktobra svētdiena būs īpaša – Vidzemes koncertzālē notiks leģendārās Argentīnā dzimušās šveicietes, pianistes Martas Argerihas un Rīgā dzimušās pasaules zvaigznes Gidona Krēmera koncerts. Abi slavenie solisti ar orķestri Kremerata Baltica muzicēs gan katrs atsevišķi, gan duetā. Koncerts būs vēl nebijis notikums Latvijas mūzikas dzīvē un šo neparasto Vīnes klasikas programmu ar nepacietību gaida arī Minhenes, Barselonas, Turīnas un Milānas koncertzāles.

Sezonas programmā skanēs vairākas koncertu sērijas. Koncertos  Klaviermūzikas meistari būs iespēja dzirdēt latviešu pianistus Reini Zariņu un Vestardu Šimkus, Artu Arnicāni un Sergeju Osokinu, Slavomiru Vilku (Polija) un Antuānu Buvī (Francija). Jaunās pianistes Aurēlijas Šimkus solo koncerts būs viens no koncertu sērijas Latvijas cerība koncertiem. Mūziķis, komponists Andris Sējāns gatavo īpašu programmu bērniem Mūzikas ābece no A-Ž, kurā sezonas piecos koncertos piedalīsies Vidzemes kamerorķestris un aicinātie viesi, to vidū, Liene Circene, dziedātāji Renārs Kaupers un Ingus Ulmanis. 

Jau rudenī koncertzālē tiks izrādīts Dailes teātra iestudējums Apglabājiet mani zem grīdas un Nacionālā teātra izrāde Meitenes. Nacionālais, Dailes un Liepājas teātri jaunajā sezonā būs Cēsu koncertzāles sadarbības partneri, savukārt kino programmas veidošanā Eiropas filmu programmu ienesīs kopējs projekts ar Splendid Palace Rīgā.      

Līdz ar sezonas sākumu, katru nedēļas nogali norisināsies dažādu žanru pasākumi. Koncertos būs iespēja dzirdēt Sinfonietta Rīga un Russian Virtuosi of Europe orķestri (Londona), Latvijas Radio kori un kori Kamēr..., izcilus latviešu un ārvalstu izpildītājmāksliniekus. Producenti un mūzikas aģentūras piedāvās populārās mūzikas koncertus, kuros muzicēs – vijolnieks Raimonds Ozols, komponists Uldis Marhilēvičs, dziedātājs Goran Gora, grupas Jumprava, Astro'n'out un Menuets, Ultravox līderis Midžs Jūrs u.c.

"Noslēdzot ziemas – pavasara sezonu, jūnijā sāks skanēt Mūzikas vasara Cēsīs ar klasiskās mūzikas koncertiem. Festivālā savu dalību jau apstiprinājuši divi starptautiski atzītie čellisti Kristīne Blaumane un vācu čellists Nikolass Alštets. Vasara turpināsies ar devīto laikmetīgās mākslas festivālu Cēsis 2015," atklāj Inese Zagorska, uzsverot, "koncertzāles ne tik tālais mērķis ir iekļūt Eiropas atzītāko koncertzāļu topā, piedāvājot auditorijai augsti profesionālus koncertus, Eiropas un pasaules mākslinieku vārdus, tā piesaistot mākslas cienītājus no Latvijas un Eiropas valstīm."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja