Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Viņi darīja citādi, tāpēc ir interesanti

Grupa DaGamba savieno Bēthovena un Rammstein enerģiju

Šodien, 3. novembrī, koncertzāli Palladium satricinās divu Vācijas mūzikas zvaigžņu – klasiķa Ludviga van Bēthovena un leģendārās rokgrupas Rammstein – enerģija, kuru savā šīgada turnejas koncertprogrammā un jaunākajā albumā #LudwigVanRamm-stein savienojuši klasiskās mūzikas huligāni grupa DaGamba.

Apzinoties, ka daudziem cilvēkiem šie divi mākslinieki šķiet kardināli atšķirīgi (kā baltā un melnā krāsa, kur baltais, visticamāk, ir Bēthovens un melnais – Rammstein), DaGamba puiši meklējuši neparastāku skatījumu. "Gribējām parādīt, ka varbūt pat ir otrādi. Strādājot pie šīs jaunās programmas, sapratām, ka šķietami atšķirīgais tomēr ir ļoti līdzīgs. Bēthovens rakstīja pilnīgi atšķirīgu mūziku nekā viņa laikabiedri un tādā veidā šokēja visu pasauli, it kā speciāli darīja pretēji visiem pārējiem. Tieši to pašu mēs varam ieraudzīt grupas Rammstein daiļradē, tā atšķiras no citām rokgrupām – viņi dara savādāk, tāpēc ir interesanti. Gan Bēthovens, gan Rammstein ir no Vācijas. Melodiskā valoda viņiem ir diezgan tuva – vienkārša, bet tieša. Aizdomājāmies līdz tam, ka Rammstein idejiskā ziņā varētu būt Bēthovena mazmazmazbērni. Bet kas zina – varbūt arī savādāk," stāsta DaGamba dibinātājs un viens no tās diviem čellistiem Valters Pūce.

Turnejā skanēs viss jaunā albuma repertuārs, koncertprogramma iecerēta kā vienota simfonija ar gaismu partitūru, kurā klasiķi un rokgrupu varēs dzirdēt gan "tīrā veidā", gan mainītās lomās – Bēthovena mūziku kā roku un Rammstein kompozīcijas akadēmiskās mūzikas skaņās. Aranžējumus veidojuši DaGamba dalībnieki Valters Pūce un Dainis Tenis, skaņdarbu producēšanā savu roku pielicis arī perkusionists Rihards Zaļupe. "Nevaram nociesties beidzot sākt spēlēt! Latvijā 3. novembrī būs pirmais koncerts, bet tūri jau esam iesākuši – notikuši trīs koncerti Krievijā, esam diezgan iespēlējušies un pārliecināti, ka viss būs kārtībā," stāsta Valters, atklājot, ka grupa regulāri uzstājas Krievijas pilsētās un jaunā albuma koncerti būs arī Lietuvā.

DaGamba nojauc robežas ne tikai starp mūzikas stiliem, bet arī starp nācijām. Grupā spēlē krievu tautības čellists Antons Trocjuks, irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams, lietuviešu izcelsmes pianists Dainis Tenis, latvietis Valters Pūce, bet itāļa statuss piešķirts bundziniekam Artūram Jermakam, kurš ilgi dzīvojis Itālijā. "Tas ir mūsu mesidžs blakus mūzikai – nav jāstrīdas, bet jāvienojas kopīgā darbā, un viss būs labi. Dažādas nācijas var strādāt kopā," saka Valters.

Pēc koncerta 3. novembrī Palladium Rīgā notiks grupas uzstāšanās 10. novembrī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, 30. novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs, 17. decembrī koncertzālē Lielais dzintars Liepājā, kā arī Ventspilī un Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja