Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Visi ceļ ved uz Rēzekni. LNSO vasarnīcā jūs gaidīs Maestro, Šekspīrs, džezs un klasika

Latvijas Nacionālais simfoniskas orķestris (LNSO) ir sācis biļešu tirdzniecību uz festivāla LNSO vasarnīca 2021 koncertiem, kas no 20. līdz 22. augustam notiks Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē

Turpinot pagājušajā gadā uzsākto tradīciju, LNSO savā vasaras festivālā arī šogad uzstāsies kopā ar Maestro Raimondu Paulu. Koncerts LNSO un Raimonds Pauls notiks 21. augustā plkst. 19. Tajā skanēs Raimonda Paula miniatūru cikls Naktstauriņi, ko orķestrim ir pārlicis Jēkabs Jančevskis. Programmā tiks iekļautas arī Holivudas zelta laikmeta melodijas. Pie klavierēm – Raimonds Pauls, pie diriģenta pults – Andris Poga. 

22. augustā plkst. 17 Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs LNSO, Latvijas Radio bigbends un dziedātājs Intars Busuls. Simfodžeza programmā skanēs Djūka Elingtona un Kārļa Lāča kompozīcijas. "Sevišķu intrigu koncertā raisa ģitārista un komponista Matīsa Čudara speciāli festivālam radīts neakadēmisks jaundarbs," stāsta LNSO direktore Indra Lūkina. 

21. augustā plkst. 16 koncertā LNSO un Čaikovskis LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska fantāzijuvertīru Romeo un Džuljeta. Skanēs arī Čaikovska Pirmais klavierkoncerts, solo spēlēs krievu un lietuviešu pianists Luks Geņušs. 

20. augustā plkst. 19 Gora Lielajā zālē Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi kopā ar LNSO mūziķiem piedalīsies komponista Andra Vecumnieka un dzejnieces Ineses Zanderes Pasakas par mūzikas instrumentiem jauniestudējumu (diriģents Jānis Stafeckis, režisore Una Rozenbauma).

20. augustā plkst. 21 brīvdabā klausītājus priecēs džeza kvinteta Dream Teller programma Džeza vakars. Sapņi, mīlestība un miers. Ansambli veido dziedātāja Kristīne Liede, pianists un komponists Edgars Cīrulis, ģitārists Svens Vilsons, basģitārists Jānis Rubiks un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds.

Kā ierasts, LNSO vasarnīcā būs gaidāmi arī gados jauni apmeklētāji. 21. augustā plkst. 14 Gora Mazajā zālē pusaudži aicināti uz Elmāra Seņkova izrādi Otello. Tā ir viena no cikla Mazais Šekspīra komplekts objektu teātra izrādēm, kurā trīs aktieri ļaus ielūkoties Šekspīra stāstā caur objektiem un mūziku. Izrādē piedalīsies aktieri Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis un LNSO mūziķi. Izrādi veido teātra apvienība Esarte sadarbībā ar LNSO. 

LNSO vasarnīca ir vasaras festivāls, kurā tiek piedāvātas klasiskas un neakadēmiskas programmas. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, bet septītajā norises gadā tas atgriežas Rēzeknē, kur festivāls iepriekš norisinājies divreiz.

Biļetes ir nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā. Koncertus būs iespēja apmeklēt vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, pasākuma norises vietā būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts.

Informācija: www.lnso.lv un LNSO feisbuka kontā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja