Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vorens Moks uz LNO skatuves - jau šovakar!

Vorens Moks un draugi – šāds zīmīgs nosaukums dots koncertam, kas svētdienas, 2. decembra, vakarā izskanēs Latvijas Nacionālajā operā, vēsta LNO Preses birojs.

Uzmanības centrā - latviešu publikas mīlulis, pasaulslavenais ķīniešu tenors Vorens Moks (Warren Mok), ar kuru kopā uz skatuves kāps Sonora Vaice, Kristīne Zadovska un Samsons Izjumovs. Iepazīsim arī Vorena Moka tautieti Binbinu Vanu (Bing Bing Wang), bet pie diriģenta pults būs smalkjūtīgais un niansētais diriģents Tadeušs Voicehovskis no Polijas.

Ķīnas un Latvijas operdziedoņu "randiņā" skanēs romantisma piestrāvota mūzika - fragmenti no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti un Žorža Bizē operām.

Jau daudzu gadu garumā Latvija Vorenam Mokam kļuvusi gandrīz kā otrās mājas, bet mūsu vadošie solisti – par lieliskiem domubiedriem, ar kuriem viņu saista gan muzikāla saskaņa, gan cilvēciska saprašanās no pusvārda. Visi kopā viņi uzstājušies gan koncertos, gan vairākos operiestudējumos.

Piemēram, muzikālu jūtu ķīmija ar Sonoru Vaici savulaik uzplaukusi G. Doniceti operā Lucia di Lammermoor un Dž. Pučīni operā Bohēma, turklāt abi ierakstījuši arī kopīgu romantiskās mūzikas albumu Romantiskie dueti.

Savukārt ar Kristīni Zadovsku Moks ticies operu Karmena un Aīda iestudējumos. Savējais, protams, ir arī Samsons Izjumovs, ar kuru kopā dziedāts gan koncertos, gan, piemēram, Dž. Verdi operā Masku balle.

2. decembra koncertā uz skatuves kāps arī Moka tautiete – jaunā un talantīgā ķīniešu dziedātāja Binbina Vana. Izteiksmīgā, maigi liriskā soprāna īpašniece ieguvusi bakalaura grādu Šanhajas konservatorijā un maģistra grādu - Verdi konservatorijā Milānā. Līdz šim uzstājusies daudzās Šanhajas koncertzālēs. Dziedājusi Despinas lomu Mocarta operā Cosi fan tutte, Suzannu Figaro kāzās un Marselīnu Bēthovena Fidelio. 2010. / 2011. gada sezonā Verdi koncertzālē Milānā atveidojusi Mizeti Bohēmā, Džuljetu Romeo un Džuljetā, Adīnu Mīlas dzērienā. Viņas turpmākajos plānos - Serpinas loma Pergolēzi operā Kalpone-kundze Makao festivāla iestudējumā, kā arī koncerti Ķīnā un Itālijā.

Pats Vorens Moks šobrīd ir gan Honkongas operas, gan Ķīnas pilsētā Makao rīkotā starptautiskā mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs. Bieži viesojas pasaulslavenos opernamos: Berlīnes Vācu operā, Parīzes, Nicas, Lionas un Sidnejas operās, Buenosairesas Teatro Colon, Nīderlandes, Leipcigas un Karaliskajā Dānijas operā, Boloņas Teatro di Comunale Ņujorkas Carnegi Hall, Londonas Karaliskajā Alberta zālē, Berlīnes filharmonijā un citur.

Viņa repertuārā - vairāk nekā 50 lomu, tostarp Kalafs „Turandotā”, Kavaradosi „Toskā”, Radamess „Aīdā”, titulloma „Donā Karlosā”, dons Hosē „Karmenā”, Manriko „Trubadūrā”, Turidu „Zemnieka godā”, Kanio „Pajaci”, Romeo, Fausts, Verters un citas.

Biļetes uz koncertu „Vorens Moks un draugi” iespējams iegādāties LNO kasēs Aspazijas bulvārī 3, Rīgā, un "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā - www.bilesuparadize.lv vai www.opera.lv. Biļešu cena – Ls 5 – Ls 37.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja