Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemassvētki un balsis bez robežām. Rīgā viesojas vokālā supergrupa Accent

Turnejā svinot sava jaunā Ziemassvētku albuma iznākšanu, improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijā Art of Riga Jazz otrdien, 10. decembrī, plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace uzstāsies starptautiskā a cappella supergrupa Accent – seši talantīgi un atraktīvi dziedātāji no piecām valstīm.

Accent tiek uzskatīta par visstraujāk progresējošo šī stila pārstāvi pasaules mūzikas industrijā un arī par a cappella nākotnes iezīmētāju.

Sešu vīru a cappella grupas Accent jaunāko albumu Christmas All the Way jau atzinīgi novērtējuši vairāki vadošie pasaules džeza mūzikas mediji. "Christmas All the Way ir ārpuskārtas albums. Tajā valda jauneklīga, saistoša gaisotne – optimistisks muzikālais skatījums, kas aicina, savaldzina un rāda ceļu tālāk. Varam derēt, ka Ziemassvētku vecītis paturēs šo sev," raksta prestižais amerikāņu džeza portāls All About Jazz. Izrādās, joprojām iespējams pārsteigt ar to, ko spēj cilvēka balss.

"Mums patīk tas, ko mēs darām, un tas rada enerģiju!" intervijā Art of Riga Jazz pauž grupas tenors un dziesmu līdzautors Simons Okesons, uzsverot, ka Accent gadījumā nav runas par iemidzinošu Ziemassvētku koncertu, kurā vienkārši tiek dziedātas populārākās svētku dziesmas. "Ir jāatrod pareiza prieka un koncentrēšanās attiecība. Bet izklaidēšanās uz skatuves iedvesmo dziedāt labāk un rada labāku sajūtu koncertā un pēc tam."

Grupa Accent radās 2011. gadā, kad tās dalībnieki – tenori Žans Batists Krepo (Francija), Simons Okesons (Zviedrija), Denijs Fongs (Kanāda), Endrū Keslers (Kanāda), baritons Džeims Ross (Lielbritānija) un bass Evans Sanderss (ASV) – sāka vispirms virtuāli sadarboties dziesmu rakstīšanā un to videoklipu radīšanā. 2015. gadā izdotais pirmais albums Here We Are uzreiz pievērsa džeza pasaules uzmanību. Reāla kopdarbība studijā aizsākās pirms diviem gadiem, kad Accent ierakstīja minialbumu In This Together.

Accent mūziku par lielisku atzīst gan rūdīti a cappella cienītāji, gan jaunās paaudzes klausītāji, jo grupa spēj piedāvāt abus kodus – stila kvalitātes labākajās Take 6, The Manhattan Transfer un citu šī žanra zvaigžņu ansambļu tradīcijās un mūsdienu populārās mūzikas auditorijai uztveramas dziesmas. Tās gan nav vienkāršas, jo grupas dalībnieki turpina arvien jaunus vokālos eksperimentus, taču kvalitātē, kas ļauj klausīties Accent gan padziļinātā, gan vienkārši mūzikas baudīšanas līmenī. "Accent ir pārsteidzošākā jaunā vokālā grupa uz planētas!" atzīst ar sešām Grammy balvām godalgotais argentīniešu komponists un aranžētājs Jorge Kalandrelli. "Lieliski aranžētāji un dziedātāji piedāvā viskrāšņākās harmonijas, nevainojamu svingu, grūvu, izjūtu un intonāciju."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja