Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zināmi desmit Austras balvas 2017 nominanti

Šodien, 31. oktobrī paziņoti desmit albumi, kas pretendēs uz 2017. gada Austras balvu jeb aizvadītā gada Latvijas labākā albuma titulu, informēja balvas pārsāvis Normunds Vucāns.

Balvas ieguvējs tiks paziņots 17. novembrī īpašā ceremonijā Latvijas Radio pirmajā studijā, autoram saņemot arī naudas balvu 1000 eiro apmērā no biedrības Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

Šogad balvai nominēts repera Anša albums Balzams, grupas Astro’n’out albums Urda, grupu Auļi un Tautumeitas albums Lai Māsiņa Rotājas, dziedātājas Elizabete Balčus albums Conarium, grupas Himnas albums Manuskripts, ansambļa Manta albums Karaliene Anna, dīdžeja Oriole albums The Mushroom Music Vol. 4, grupas Satellites LV albums Varavīksnes Galā, dziedātājas Sniedzes Prauliņas albums Inkrustācija, kā arī dueta Stanislav Yudin & Asnate Rancane albums Op.2.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad balvai kvalificējās visi latviešu vai Latvijā dzīvojošu mūziķu albumi, kas izdoti no pagājušā gada 19. oktobra līdz šī gada 18. oktobrim – kopā izvērtēti tika gandrīz 80 albumi. 

Šī gada auninājums balvas pasniegšanas norisē ir nominantu dzīvie koncerti, kas 15., 16. un 17. novembrī notiks Latvijas Radio pirmajā studijā, pēdējam no koncertiem noslēdzoties ar balvas pasniegšanu. Paredzēts, ka šajos koncertvakaros uzstāsies visi nominētie mākslinieki un tie tiks pārraidīti gan Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā, gan video tiešraidē portālos LSM un Delfi

Tikmēr portālā Delfi šodien tiks uzsākts auditorijas balsojums, kas ļaus labāko albumu no Austras balvai nominētā desmitnieka izvēlēties arī klausītājiem. Jebkuram portāla lasītājam būs iespēja reizi dienā nobalsot par savu favorītu, un balsojuma beigās tā uzvarētājam tiks pasniegta Delfi simpātiju balva, kas ļaus īstenot reklāmas kampaņu portālā 1000 eiro apmērā

Austras balvas žūrijā šogad darbojas tās dibinātāji Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, kā arī virkne Latvijas mūzikas industrijas profesionāļu – laikraksta Diena mūzikas žurnālists Uldis Rudaks,  Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, Radio 7 dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, Positivus festivāla organizators Ģirts Majors, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, Radio NABA ētera personība Atis Žagars, Music Export Latvia izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla Delfi kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla Satori redaktors Ilmārs Šlāpins un pagājušā gada uzvarētāji - grupa Rīgas Modes. Tāpat žūrijai atkal pieaicināti arī ārzemju pārstāvji – Igaunijas sabiedriskās radiostacijas Raadio 2 dīdžejs Eriks Morna, laikraksta Lietuvos Rytas mūzikas žurnālists Ramūnas Žilnis, kā arī  Baltkrievijas mūzikas portāla Experty.by galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja