Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase. 23.III - 31.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Betmens pret Supermenu. Taisnības rītausma
Režisors Zaks Snaiders. Lomās Bens Afleks, Henrijs Kevils, Eimija Adamsa, Džesijs Eizenbergs

Betmeniāde vienmēr ir bijusi talantīgu autoru darbības lauks: Betmenu 90. gadu izskaņā atdzīvināja Tims Bērtons, piešķirot tam stilu un noskaņu, ko pēcāk vēl efektīgāk apspēlēja Kristofers Nolans. Šoreiz stafeti pārņem daudz komerciālāks režisors Zaks Snaiders, savukārt Betmena lateksa kostīmu pielaiko Bens Afleks. Pagaidām man savām acīm izdevies skatīt vien aktiera vadīto Betmena automobili, kas izstādīts Losandželosas kinostudijā Warner Bros. Nav šaubu, arī filma solās būt efektīga atrakcija.

Manas lielās grieķu kāzas 2 ***
Režisors Kērks Džonss. Lomās Nija Vardalosa, Elena Kampuri, Džons Korbets, Leinija Kazana

Ja saista ļembasts ar nacionālo kolorītu, pat negrasos atrunāt no vēlmes noskatīties šo komēdiju, kurā temperaments tiek uzturēts ar mākslīgiem stimulatoriem, vispirms ar vēlmi turpināt senu stāstu – izveidot sīkvelu reiz treknu peļņu guvušajai komēdijai Manas lielās grieķu kāzas (2002). Filmas dzinulis un lielākā vērtība ir aktrise un dramaturģe Nija Vardalosa, kura par pirmās daļas scenāriju tika pie Oskara nominācijas.

Un vārds tapa filma
No 28. marta līdz 3. aprīlim t/c Galleria Rīga 7. stāvā Happy Art Museum būs iespēja noskatīties filmas ar garīgu dimensiju

Festivāls notiek 18. reizi un piedāvā paskatīties uz kino kristīgā diskursā. Programmu veido labi art house darbi ar starptautiskos festivālos iegūtu atzinību: igauņu Mandarīni (Oskara nominācija), spēcīgā krievu filma Korekcijas klase (balvas vairākos desmitos festivālu), latviešu Pelnu sanatorija, igauņu Sibīrijas drāma Caurvējā, norvēģu drāma 1001 grams u. c. Informāciju par pasākumu un seansu laikus meklējiet festivāla Facebook lapā 18. kinoforums Un Vārds tapa filma.

Es esmu šeit ****
Režisors Renārs Vimba. Lomās Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere, Rēzija Kalniņa u. c.

Prieks, ka Renāra Vimbas filma Es esmu šeit, kura guvusi starptautisko atzinību Berlīnes kinofestivālā (jauniešu filmu konkursa programmas balva Kristāla lācis), mērķtiecīgi pulcina skatītājus arī pašu mājās. Uz ekrāniem visā Latvijā filma nu jau ir mēnesi – skatītāju skaits tuvojas 20 tūkstošiem, un, cerams, interese par šo emocionālo un pārsteidzošo darbu nenoplaks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja