Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Instrumentu brīnumpasaka arēnā

Absolūts Instrumentu triumfs – spoža un muzikāli augstvērtīga izrāde.

Izcila mūzikas un pārējo daiļo mākslu sintēze kā galvu reibinošs emocionāls piedzīvojums. Mūziķiem principā ir pieejamas tikai divas izvēles - koncertā uz skatuves kāpt kopā pašam ar sevi vai arī piedāvāt krāšņu izrādi. Instrumenti izvēlējās otro, kopā ar māksliniekiem uzburot ap pusotru stundu ilgu jaunu pasauli, kurā no debesīm krīt pandas, lido apdullušu kaiju bari, dzied milzu gliemezis un izzūd tik šaurā robeža starp personību un mūzikas instrumentu. Līdz perfekcionismam noslīpēts muzikālais izpildījums, galvu reibinoša režija un scenogrāfija apvienojumā ar patiesa prieka un milzu sirsnības riekšavu lika koncerta apmeklētājiem pēc tā vēl stundām sajūsmināties digitālajos sociālajos tīklos, ļaujot atkārtoti izdzīvot mirkļus no Instrumentu brīnumpasakas.

Būtībā koncerts 10. decembrī Arēnā Rīga bija kā likumsakarīgs turpinājums Instrumentu divus gadus ilgušajam triumfa gājienam no noslēpumainu pandu sacerētām dziesmiņām līdz pārsteidzošas novitātes pilniem koncertiem Sapņu fabrikā, pirmajam albumam un tagad arī pirmajam lielkoncertam. Sestdienas koncerts bija kā ilustratīvais materiāls vasarā izdotajam albumam Tru, izstāstot četrpadsmit dažādus un spilgtus stāstus.

Ņirboši zigzagā pārvietojas televizorgalvu ļautiņi, ritmu nosaka elektroniskas cilpas, pamazām pārtopot pulsējošā melodijā. Vientuļa stara apspīdēts skolaspuikas pozā stāv Shipsi, viņu ieskaujošā melnā ēna pamazām ieņem milzu apmetņa aprises, emocionāli skaudri skan Pieturi mani sev klāt, un koncerts jau pašā sākumā iedod pamatīgu enerģētisku dunku. Aiz caurspīdīga aizkara instrumentus spīdina rēgains orķestris, vēlāk pāri galvām milzu pieneņpūku galvas izšķīst makaronu salmiņos, gaismas stari līst kā digitāls dzīvsudrabs, apjukuši vaļi maldās pa skatuves perimetru, līdz beidzot visi sanākušie attopas mežā, kur dizaineru Mares & Rola ietērpti rēgaini tēli sagaida vientuļa ceļa galā, līdz attopies ierauts muzikālas partitūras ekosistēmā. Reynsi kā pusdulls Salvadors Dalī ar visu savu būtību izšķīst klavieru melnbaltajos taustiņos un bungu kociņos. No debesīm krīt japiji un pandas, zootrops savijas serpentīnā, aizraujot līdzi ainas no idilliskas, taču svešas dzīves. Paši mūziķi nebaidās kļūt par ilustratīvo materiālu milzu gliemeža - grupas The Wow vokālistes -, sniegumam. Šķiet, strādājot pie koncerta, tā īsti baidījies nav neviens, piedāvājot drosmīgu un vietējai mūzikas dzīvei arī pilnīgi negaidītu sniegumu. Sestdienas vakarā Instrumenti iemirdzējās tik žilbinoši, ka atliek vien cerēt - tas nebija mānīgais supernovas mirdzums un augstu noliktā latiņa jau nākamajam mākslinieku solim būs tikai tāds pārkāpjams nieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja