Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dienas fotoreportāža: JRT atvadās no savas ēkas tās pašreizējā izskatā

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieri aizvadījuši pašlaik pēdējo sezonu teātra ēkā Lāčplēša ielā 25, kur jau drīzumā sāksies vērienīgi remontdarbi. Teātris pārceļas uz pagaidu telpām Tabakas fabrikas namā un daudzu izrāžu rekvizīti jau sapakoti aizvešanai, tāpat tiek demontēti skatītāju zāles krēsli. To fiksējis Dienas fotogrāfs Kristaps Kalns.

Nākamo sezonu JRT sāks Tabakas fabrikas ēkā Miera ielā 58A, un teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis jau solījis, ka jaunā sezona tiks atsākta 1. septembrī ar pirmizrādi.

Režisors arī jau atklājis, ka JRT ēkas rekonstrukcijas laikā tiks pamatīgi papildināta un pārveidota aktieru trupa, piesaistot jaunus tēlotājus.

Ēku Lāčplēša ielā 25 sagaida vairāki fundamentāli pārveidojumi. Galvenā ieeja teātrī tiks pārcelta uz pagalmu, daļa pagalma tiks aizbūvēta, izveidojot jaunas pārejas starp ēkām un iekšpagalmiem un ierīkojot lifta šahtas. Tiks pārbūvēta pagalma ēka, papildus mazajai zālei (100 skatītāju vietu) iegūstot vēl vienu lielāku skatītāju zāli (līdz 250 vietām); teātrī būs arī trīs mēģinājumu zāles.

Paredzēts saglabāt Smiļģa kabinetu. Skatītāju zāli ar 500 vietām plānots saglabāt Smiļģa izbūves veidolā un tēlā ar balkonu, liektajām sarkankoka finiera plaknēm un gaismas ķermeņiem, kas ir vienīgais art deco zāles interjers Rīgā.

Top komentāri

Senais
S
Kaut neesmu teātrmīlis, tātad esmu ļoti nekulturāls/neinteliģents, pavasarī nācās būt tur raudzīties vienu izrādi, ko mīļš bērns bija uzdāvinājis. Ļoti aizkustināja atgriešanās bērnībā, kad mani vecāki, ar teātri cieši saistīti cilvēki, mani bieži veda skatīties izrādes, kas man likās brīnumainas, jo pazinu personīgi tā laika aktierus, kas nu māžojās uz skatuves citā ampluā. Žēl, ka to visu modernizēs, kā vietā vajadzētu kārtīgi restaurēt veco Dailīti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja