Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dirty Deal Teatro notiks igauņu un latviešu jaunās dramaturģijas minifestivāls

No 27. līdz 30. aprīlim Dirty Deal Teatro norisināsies jaunās dramaturģijas minifestivāls, kas tapis, teātrim sadarbojoties ar Igaunijas skatuves mākslu centru Vaba Lava un Igaunijas teātra aģentūru.

Festivāla programmā iekļautas divu Latvijā pazīstamu režisoru izrādes, kā arī jaunākās igauņu dramaturgu lugas, kuru lasījumus iestudēs latviešu jaunie režisori. 

Festivāla programma:

27. aprīlī. Valtera Sīļa izrāde Man bija brālēns. Izrāde balstīta tās dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces personīgajā pieredzē un attiecībās ar viņas brālēnu Deimantas  - Kauņas mafijas gangsteri. Viņi kopā uzauga. Rasa kļuva par rakstnieci, bet viņas brālēnu 27 gadu vecumā nošāva igauņu slepkava. Izrāde notiks igauņu valodā ar subtitriem latviski. 

28. un 29. aprīlī Elmāra Seņkova izrāde Divas garāžas. Izrāde stāsta par jauniem igauņu un latviešu vīriešiem, kuri kļūst par pieaugušajiem laikā, kad viņu valstis atgūst neatkarību. Ko viņiem darīt, ja gan jaunā, gan vecā pasaule šķiet svešas? Varbūt no tēva mantotā garāža ir vienīgais drošais patvērums. Izrāde notiks vieglā angļu valodā. 

30. aprīlī jauno igauņu lugu lasījumi. Pēdējo gadu laikā tapušās igauņu dramaturgu lugas īpašos lasījumos iestudēs latviešu jaunie režisori Sabīne Ozoliņa un Henrijs Arājs. Tiks iestudēta Ivara Pellu luga Nepabeigtā pagātne - stāsts par diviem cilvēkiem, kas satiekas bloku mājas dzīvoklī, kā arī Marta Āss luga Divtulība - asprātīgs un radošs skatījums uz ģimenes saitēm. Lasījumi notiks latviešu valodā, pēc tiem dramaturgs Jānis Balodis vadīs sarunu par redzēto un dzirdēto. 

Organizējot šo minifestivālu, Dirty Deal Teatro vēlas latviešu skatītājus iepazīstināt ar Igaunijā tapušām latviešu režisoru izrādēm, kā arī igauņu dramaturgu jaunākajām lugām, kuru lasījumus iestudēs latviešu jaunie režisori.

Vairāk par izrāžu un lasījumi komandām: www.dirtydealteatro.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja