Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dirty Deal Teatro pirmizrāde Pārmaiņu pārbaude

8. novembrī plkst. 20 notiks pirmizrāde Pārmaiņu pārbaude, kas atklās Latvijas Jaunā teātra institūta rīkoto ideju festivālu Māksla un ekonomika, informēja teātra Dirty Deal Teatro pārstāve Aija Murāne.

Izrādi veido dramaturgs Jānis Balodis, režisors Kārlis Krūmiņš, scenogrāfe Sintija Jēkabsone, aktrise Anta Aizupe un operators Dainis Juraga. Radošā komanda šī gada augustā atstāja Rīgā naudu un kredītkartes un devās uz Madonas novada Dzelzavas pagastu, kur desmit dienas centās izdzīvot, mainot mākslu pret pārtiku un citām pirmās nepieciešamības precēm. Eksperimenta mērķis bija īslaicīgi simulēt finanšu apokalipses situāciju jeb brīdi, kad naudai pēkšņi pazustu tās vērtība. Visticamāk, tad pilsētās strauji beigtos pārtikas krājumi, un cilvēki dotos pie tiem, kas laukos paši audzē pārtiku.

Izrādē Pārmaiņu pārbaude būs gan ieskats tajā, kas piedzīvots desmit dienās Dzelzavā, gan arī ir stāsts par parītdienu šodien. Par pārmaiņām pasaulē, kuras notiek un notiks. Par klimata pārmaiņām. Par sociālekonomiskajām pārmaiņām – nevienlīdzības palielināšanos starp bagātajiem un nabadzīgajiem. Par pārmaiņām, kuras neprasīs atļauju notikt, un ietekmēs visus. Par pārmaiņām, uz kuru fona viens cilvēks ir niecīgs un vājš, tomēr viņam ir iespēja izdarīt izvēli un sākt patērēt mazāk, apzinoties planētas resursu ierobežotību. Par spēju vai nespēju vienoties visiem kopīgi par nepieciešamajām pārmaiņām, kuras veicinātu ilgtspējīgāku eksistenci uz planētas Zeme.

Pēc ideju festivāla Māksla un ekonomika izrāde Pārmaiņu pārbaude tiks iekļauta Dirty Deal Teatro repertuārā izrāžu ciklā Okupē Rīgu. Šī cikla ietvaros jau tapusi izrāde Nacionālais attīstības plāns, kas nominēts Spēlmaņu Nakts balvai kā gada latviešu autora iestudējums.

Vairāk informācijas  www.dirtydeal.lv/teatro

Izrādes 8. novembrī plkst. 20 un 24. novembrī plkst. 14

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja