Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dirty Deal Teatro top izrāde Nāves ēnā

7. februārī plkst. 19 Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos izrāde - spēle Nāves ēnā pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem, informēja teātra pārstāve Aija Murāne.

Izrāde paredzēta 5. līdz 8. klašu skolēniem. Tās autori ir režisori Paula Pļavniece, Jānis Znotiņš, Andrejs Polozkovs un scenogrāfe Dace Sloka.

Izrādē - spēlē Nāves ēnā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas rodas, lasot R. Blaumaņa noveli. Tajā zvejniekiem, kas atrodas uz atlūzušā ledus gabala, ir jāspēj īsā laikā izdomāt, ko darīt un kā iespējams izglābties. Izrādē aktieri - spēles vadītāji Jānis un Andrejs mēģinās saprast noveles varoņu rīcības un to, vai ikdienā mums nesanāk sastapties ar ļoti līdzīgiem cilvēkiem un situācijām.

Izrāde-spēle ir Dirty Deal Teatro izveidots izrādes žanrs, kurā skatītāji ir nevis vērotāji, bet aktīvi dalībnieki. Tas nav improvizācijas teātris un arī ne sporta spēle, bet gan izrāde, kurā būtisks ir arī skatītāju viedoklis un viņa līdzdalība atbilstoši konkrētās izrādes - spēles noteikumiem.

Izrādes režisore Paula Pļavniece jau iepriekš Dirty Deal Teatro iestudējusi izrādi pamatskolēniem – Nepareizas dzīves skola. Ar Nāves ēnā viņa turpina meklēt īsto formu, kādā teātrī runāt ar jauniešiem. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc izrādei izvēlēta spēles forma, kurā skatītāji ieņem tikpat aktīvu dalību, cik aktieri - spēles vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja