Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dirty Deal teātris aicina uz laikmetīgās dejas un teātra instalāciju Uzdzist

Jaunajā Tallinas ielas radošajā kvartālā 5. jūnijā pirmizrādi piedzīvos horeogrāfa Krišjāņa Santa un lietuviešu dejas mākslinieces Ievas Gaurilčikaites performatīvā instalācija Uzdzist, kas tapusi sadarbībā ar Dirty Deal teātri, informēja teātra pārstāve Elīna Ķempele.

Uzdzist ir "iekļaujošā teātra” jeb Immersive theatre estētikā veidota kustību kompozīcija, kas ievietota mākslīgā un savu iepriekšējo nozīmi zaudējušā vidē un ir paredzēta vienam skatītājam. Piedāvāto noteikumu ietvarā katrs apmeklētājs tiek aicināts veikt individuālas izvēles un veidot savu pieredzi, piedaloties personīgā ceļojumā uz vietu, kurā dzimšana un nāve ir viens, ar gaistošu līniju nodalīts notikums. Rosinot aizdomāties par laika un telpas relativitāti un cilvēka dzīves ciklu tā ietvarā.

Krišjānis Sants ir absolvējis Latvijas Kultūras akadēmiju un prestižo Beļģijas laikmetīgās dejas skolu P.A.R.T.S., šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas maģistrantūrā un turpina strādāt laikmetīgās dejas projektos Eiropā kā dejotājs un horeogrāfs. Krišjānis ir sadarbojies ar tādiem Eiropā atzītiem horeogrāfiem kā Danielu Linehanu (Daniel Linehan), Heini Avdalu un Jukiko Šinozaki (Heine Avdal & Yukiko Shinozaki). Savu horeogrāfiju radīšanā Krišjāni interesē veidi, kā dažādus ritmiskos folkloras ornamentu, dziesmu un rotaļu kodus pārcelt kustībā.

Ieva Gaurilčikaite (Ieva Gaurilčikaitė) ir lietuviešu dejas māksliniece, kas profesionālo izglītību ieguvusi Skotijā un Izraēlā, bet šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas maģistrantūrā. Ieva savā radošajā praksē meklē veidus, kā lauzt ierasto distanci starp mākslinieku un skatītāju, kā arī interesējas par dziļu un personīgu attiecību veidošanu izrādes laikā.

Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite ir ne tikai šī projekta idejas un kustību autori, bet arī scenogrāfijas veidotāji. Performanci papildina videomākslinieces Inetas Sipunovas radīts lielformāta video un jaunā mūziķa Reiņa Indāna veidotā skaņu partitūra. Kopā ar autoriem uzstāsies arī Anna Novikova.

Izrādes notiks 5., 6. un 7. jūnijā, no plkst. 18 - 22.  Tikšanās vieta Miera ielā 34.

Ieeja izrādē (pa vienam apmeklētājam) ik pēc 10 min. Biļetes tiek pārdotas uz konkrētu laiku, ievērojot 10 min ciklu. Lūdzam ierasties uz biļetē norādītā perioda sākumu un kopā rezervēt 20 minūtes.

Biļetes iegādājamas Biļešu paradīze kasēs un internetā. Biļešu cena: 9 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja