Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar četriem iestudējumiem Rīgā viesosies Liepājas teātris

No 9. līdz 11. augustam Liepājas teātris viesosies Rīgā, lai Dailes teātrī izrādītu četrus iestudējumus, no kuriem divi tapuši šajā sezonā.

9. augusta vakarā tiks rādīta režisora Ģirta Šoļa veidotā izrāde Biļete uz Tranaju, kas tapusi par pamatu ņemot Roberta Šeklija darbu. Iestudējums pārstāv žanru, kas ne pārāk bieži tiek uzvests uz skatuves – zinātnisko fantastiku, turklāt režisors to iestudējis kā muzikālu darbu – savā veidā kā eklektisku koķetēriju starp dažāda teātra mākslas žanriem.

Marvins Gudmens (aktieris Kaspars Kārkliņš), vīlies gan valsts pārvaldē, gan cilvēkos, nolemj pamest zemi un doties uz visuma nostūrī esošo Tranaju – miermīlīgu, ziedošu, laimīgu pārpilnības zemi, kurā cilvēkiem izdevies īstenot utopiju. Neticamā kārtā tieši tur viņš arī nokļūst, un piedzīvojumi var sākties.

10. augustā skatuvi pārņems sieviešu enerģija, jo tiks rādīts Federiko Garsijas Lorkas lugas Bernardas Albas nams iestudējums, kuram režisors Viesturs Meikšāns devis žanrisko apzīmējumu alkas un spēles. Pēc vīra nāves Bernardas Albas (Ineses Kučinskas) namā tiek pasludinātas sēras. Viņas meitas ir pakļautas mātes noteiktajiem likumiem, kontrolei un dzelžainajai kārtībai. Kad vecākai meitai tiek dota iespēja saderināties, Bernardas nama pamati sāk šķobīties – tos šķoba gan māsu savstarpējās nesaskaņas, gan mīlestība pret māsas līgavaini, kas mostas vairākās no viņām. "Stāstu Viesturs Meikšāns slēdzis vaļā paradoksāli un negaidīti. Intelektuālais un skeptiskais režisors tur ielicis sen neredzētu kaisli un emocijas. Spēcīgākā starp tām ir līdzjūtība," par izrādi rakstījusi teātra kritiķe Edīte Tišheizere.

Savukārt 11. augustā būs iespējams noskatīties divus iestudējumus – mazajā zālē pa dienu un vakarā tiks rādīta Bernarda Sleida melodrāma Nākamgad tai pašā laikā Sergeja Ščipicina režijā – stāsts par Džordžu (Kaspars Kārkliņš un Sandis Pēcis) un Dorisu (Agnese Jēkabsone un Laura Jeruma vai Everita Pjata-Gertnere), kuri, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, par spīti tam, ka abi ir precējušies ar citiem cilvēkiem. Šī viena vakara sakars pāraug tikšanās reizēs 24 gadu garumā, kad abi, kā norunāts, tiekas reizi gadā – vienā un tajā pašā datumā, vienā un tajā pašā vietā.

"Izdevusies profesionāli nevainojama un teju hrestomātiska melodrāma par sen aizgājušiem laikiem, taču bez mazākās naftalīna smakas vai uzspēlēta sentimenta," rakstījusi teātra zinātniece Vēsma Lēvalde.

Savukārt lielajā zālē tiks rādīta Dž.Dž.Džilindžera iestudētā komēdija Paldies tev, draudziņ!. Galvenā loma iestudējumā atvēlēta aktierim Egonam Dombrovskim, kurš iejutīsies TV šova vadītāja Patrika Samnera tēlā, kurš pamazām sācis zaudēt savu zvaigznes statusu. Lai atgūtu popularitāti, viņš sarunā savā dzīvoklī tikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģīs fakts, ka Regs, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, Patrika dzīvoklī uz dīvāniņa ieraudzīs neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka Patrika sieva atrodas Parīzē. Tad kas ir sieviete uz dīvāniņa? Un kā izkļūt no šīs situācijas, nezaudējot reputāciju Rega acīs?

Biļetes uz visiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja