Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ar izrādi Divi kapteiņi Dailes teātrī debitēs viesrežisors Genādijs Ostrovskis

Ar paša rakstīto un iestudēto melodramatisko komēdiju Divi kapteiņi Dailes teātrī debitēs krievu scenārists, kino režisors un producents Genādijs Ostrovskis, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva. Pirmizrāde paredzēta 21. septembrī Mazajā zālē. 

Jaunā gada priekšvakarā, 31. decembrī, Maskavā var notikt visneiedomājamākās lietas un satikties cilvēki, kuri citādi nekad nesatiktos. Te ir neveiksmīgs zaglis, neveiksmīgs pašnāvnieks, neveiksmīgi mīlētāji un pat apšaubāma izskata pingvīni un Baltais lācis. Visi cilvēki nebūt nav vienādi un uz vienu un to pašu skatās dažādi. Taču kā lai dzīvo kopā ar cilvēku, kurš netaisās nomirt ar tevi vienā dienā? Tomēr ir pārliecība, ka Jaunais gads būs labāks nekā iepriekšējais. Iepriekšējā bija daudz laba, bet šajā būs vēl labāk, jo savādāk nemaz nevar būt. Un Maskava asarām netic.

Genādija Ostrovska (1960) filmu scenāriji ir saņēmuši virkni prestižu kino balvu, un pēc tiem savas filmas veidojuši tādi režisori kā Pāvels Lungins, Valērijs Todorovskis, Filips Jankovskis un citi. 

Izrādē Dailes teātrī spēlēs Ģirts Ķesteris (Viktors Sergejevičs, dzīvokļa saimnieks), Lauris Subatnieks (Koļa, neveiksmīgs zaglis), Lauris Dzelzītis (Vladimirs, milicijas leitnants), Dārta Daneviča (Ņina, dīvaina meitene), Intars Rešetins (Roma, Ņinas līgavainis), Agnese Zeltiņa (Ņinas māte), Inita Dzelme (Žeņa, Ņinas jaunākā māsa), Aminata Diarra (Amerikāņu meitene), Hugo Lejiņš vai Edgars Baburs (Fima), Sarmīte Rubule vai Elīna Dzelme (Fimas māte), Ivars Auziņš (Viņas bijušais vīrs, "Amerikānis"), Mārtiņš Počs, Aldis Siliņš un Dainis Gaidelis (Pingvīni/ Kurjeri ar eglīti/ Viesstrādnieki no dienvidu republikām). 

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfs Kārlis Božs un gaismu mākslinieks Ronalds Kļaviņš. Lugu no krievu valodas tulkojusi Aina Vecsīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja