Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Dailes teātrī iestudē izrādi bērniem Inspektors Tutū

No 27. novembra Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma režisora Intara Rešetina iestudētā pasakainā izrāde bērniem – Pjēra Gripari Inspektors Tutū, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Policijas inspektors Tutū ir ļoti skaists, ļoti labs, taču... nav sevišķi gudrs. Kad inspektora kabinetā iemaldās Vilks, kurš meklē meitenīti ar sarkanu cepurīti, Karaliene, kura meklē Sniegbaltīti, lai dāvātu tai sārtu ābolu, Sapņu princis, kurš meklē dusošo līgavu, lai modinātu to ar skūpstu, un citi pasaku varoņi, kuri visi, kā sarunājuši, kādu pazaudējuši, Tutū savicina fejas burvju nūjiņu un... sadara tik daudz muļķību, ka pasakas sajaucas un palīdzēt ieviest kārtību var tikai Brokoļu feja un Burvju spogulis, kas vienmēr saka patiesību. "Spogulīt, spogulīt, saki man tā..."

Samezglotos izrādes notikumus mēģinās atšķetināt Inspektors Tutū, kuru atveidos aktrise Inita Sondore. Pārējās lomās: Aldis Siliņš (Burvju spogulis), Niklāvs Kurpnieks (Velns), Aija Dzērve (Vilks), Akvelīna Līvmane (Zaglis), Sarmīte Rubule (Mežcirtēja), Lidija Pupure (Karaliene), Toms Veličko (Sapņu princis) un Ieva Kerēvica (Brokoļu feja).

Režisors Intars Rešetins izrādes radošajā komandā pulcējis scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Janu Čivželi, horeogrāfi Lieni Gravu, animatoru Dāvi Andersonu, aranžētāju, muzikālo specefektu meistaru un komponistu Silvestru Zemgalu un dziesmu tekstu autoru Niklāvu Kurpnieku. Lugu tulkojusi Agnese Kasparova.

Izrāde Inspektors Tutū domāta visai ģimenei, sākot no vecuma posma, kad bērni sāk interesēties par burtiem, – vecāki lasa bērniem priekšā pasakas, pārrunā tās, tā radot interesi par lasīšanu.

Izrāde iekļauta Latvijas valsts simtgades programmas Latvijas skolas soma  piedāvājumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja