Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dailes teātrī šovakar pirmā sezonas pirmizrāde Slazdā

17. septembrī Dailes teātra Mazajā zālē notiks īru dramaturga Konora Makfērsona drāmas Slazdā pirmizrāde – iespējams, reāls stāsts vienā daļā, ko iestudējis Jans Villems van den Boss (Lielbritānija), informēja teātra pārstave Liene Jakovļeva.

Izrāde top sadarbībā ar teātra attīstības apvienību Daile, izrāžu izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. Izrādē Slazdā piedalīties aicināti Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska un Egons Dombrovskis.

Īru dramaturga Konora Makfērsona (1971) skumja humora caurstrāvotā drāma ar oriģinālo nosaukumu Aizsprosts (1997) saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā luga. Savukārt Jans Villems van den Boss (viņš ir arī iestudējuma vizuālās koncepcijas autors) Dailes teātra skatītājiem ir labi pazīstams kā mākslinieciski veiksmīgo izrāžu Spilvencilvēks, Amadejs un vērienīgās drāmas Vējiem līdzi režisors. 

Kādā Īrijas ciemata krodziņā nejaušība vai likumsakarība saved kopā četrus vīriešus un kādu jaunu sievieti, kas ir atbraukusi no pilsētas. Vakara gaitā viņi cits citam stāsta ticamus un ne tik ticamus stāstus, kuros atklājas katra personāža pagātnes iedomātie vai reālie rēgi. Cik katrā no šiem stāstiem ir patiesības un cik – izdomas? Cik joku un cik patiesu sāpju? 

Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Brendans), Juris Žagars (Džeks), Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš (Finbārs), Pēteris Gaudiņš (Džims), kā arī Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa (Valērija). Lugu no angļu valodas tulkojis Eduards Liniņš, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova. 

Tuvākās izrādes plānotas 17., 18. un 25. septembrī, kā arī 5. un 23. oktobrī. 21. septembrī izrādi Slazdā ar Dailes teātra aktieru sastāvu varēs noskatīties Liepājas teātrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja