Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde Mistera Ikss noslēpums

13. novembrī Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde starptautiskam muzikālam projektam – I. Kalmana operetei Mistera Ikss noslēpums (rež. O. Šapošņikovs), informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Sākotnēji par operetes galvenās lomas atveidotāju vajadzēja kļūt Igoram Martakam, bet augustā satrieca ziņa, ka jaunais solists traģiski gājis bojā. Starptautiska konkursa rezultātā tika atrasts jauns Mistera Ikss lomas atveidotājs – solists no Maskavas Iļja Lapičs.

Mistera Ikss noslēpumā bez Latvijā pazīstamās solistes Ilonas Bageles (LNO), pieaicināti vairāki solisti no citām valstīm – Krievijas, Baltkrievijas un Polijas.

Iestudējums ir jauns skatījums uz to, kāds gan varējis būt operetes galvenā varoņa Mistera Ikss stāsts. Operetes darbība tiek pārcelta uz 1925. gada Rīgu, kabarē ar nosaukumu Zaļā vārna, kur pulcējās sabiedrības elite. Skatītāji tiks iepazīstināti ar tā laika gaisotni, kad ļaudis steidza dzīvot un uzdzīvot. Cilvēki nemitīgi tiecās pēc jautrības, labiem ēdieniem un dzērieniem, izklaides un spilgtiem šoviem. 

Šajā kabarē būs iespējams satikt gan impulsīvu baņķieri, gan slavenu aktieri no Krievijas, gan amizantu kabarē īpašnieci. Mīlestība, šķiet, caurvij ikkatru šī stāsta varoni – mīlestība pret mākslu, mīlestība pret naudu, sevi un, protams, mīlestība starp vīrieti un sievieti. Svētku atmosfērā skatītāji kļūs par lieciniekiem tam, kā uzplauks jūtas starp noslēpumainu kabarē mākslinieku Misteru Ikss un politiķa meitu Eleonoru. Bet atšķirīgais stāvoklis sabiedrībā, ietekmīga banķiera intrigas un paša Mistera Ikss noslēpums ir pārbaudījumi, kuri būs jāpārvar stāsta galvenajiem varoņiem. 

Operetes iestudējums tiks veltīts traģiski bojāgājušā Igora Martaka piemiņai.

Pirmizrāde – 13. novembrī plkst.18.30, tuvākās izrādes - 14. novembrī plkst.18, 16. un 17. decembrī plkst.18.30. Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja