Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils teātrī sadarbībā ar Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze

Daugavpils teātrī sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze pēc mūzikla Dāmu paradīze motīviem, kurā pazīstamas melodijas izskanēs jaunā aranžējumā un stāsts par provinces meitenes likteni Parīzē gūs citu interpretāciju. Pirmizrāde notiks Daugavpils pilsētas svētkos 4. jūnijā, un ir iecerēts, ka pie klavierēm būs pats Maestro.

2012. gadā ar pirmizrādi Emīla Zolā un Raimonda Paula mūziklam Dāmu paradīze tika atšķirta jauna lappuse Daugavpils teātra jaunākajā vēsturē. Tas bija pirmais vērienīgais muzikāli dramatiskais projekts kopš teātra atjaunošanas un sākuma punkts teātra turpmākās attīstības vektoram. Pateicoties Dāmu paradīzei, tika dibināta dejotāju trupa Irinas Bogerukas vadībā, uzsākta sadarbība ar Latvijas Nacionālās operas solisti Ilonu Bageli. Turpmāk tapa aizvien jauni muzikāli projekti, un muzikāli dramatiskās izrādes kļuva ne tikai par teātra vizītkarti, bet arī par iemīļotākajām skatītāju vidū Latvijā un ārzemēs.

Izrādes Paradīze režisors Oļegs Šapošņikovs stāsta: "Mūzikls Dāmu paradīze bija mana pirmā saskarsme ar Daugavpils teātra aktieru trupu radošajā darbā, pirmā režisora pieredze Daugavpils teātrī. Savukārt šogad aprit desmit gadi kopš tās pirmizrādes. Iestudējot muzikālo izrādi Paradīze, mēs vēlamies atzīmēt veiksmīgi aizvadīto desmitgadi un godināt Raimondu Paulu un viņa nenovērtējamo ieguldījumu mūzikā un Daugavpils teātra attīstībā, jo, pateicoties tieši viņa iniciatīvai, toreiz tika iestudēts šis mūzikls. Ar šo izrādi vēlamies pieminēt arī mūžībā aizgājušos aktierus Vladimiru Dupaku un Juriju Losevu, kuri ne tikai mūziklā Dāmu paradīze, bet arī Daugavpils teātra dzīvē pildīja nozīmīgas lomas.”

Muzikālās izrādes Paradīze sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns Dāmu paradīze - stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Tomēr aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņām vitrīnām slēpjas bargā konkurences, melu un liekulības pasaule. Iestudējuma veidotāji piemetina, ka šī izrāde atšķirsies no 2012. gadā iestudētās: "Tā būs pavisam cita izrāde – ar citiem dalībniekiem un akcentiem, šoreiz vairāk pievēršoties noslēpumainajai un nežēlīgajai modes pasaulei." Izrādē skanēs dziesmas latviešu un krievu valodā. Dziesmu tekstu autori ir Jānis Peters, Jeļena Sigova, Vladimirs Dupaks, Kristīne Veinšteina.

Izrādes muzikālo pavadījumu veido Raimonda Paula skaņdarbi no mūzikla Dāmu paradīze, mūzikas aranžējumu autors - Mārcis Auziņš. Scenogrāfiju un tērpus iestudējumam veido Inga Bermaka, izrādes horeogrāfijas autore ir Irina Bogeruka, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs, libreta autori - Oļegs Šapošņikovs, Aleksandrs Komarovs, Kristīne Veinšteina. Izrādē kopā ar Daugavpils teātra trupu piedalīsies Ilona Bagele un Rihards Lepers.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja