Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daugavpils teātrī top izrāde visai ģimenei Puisēns un pūķis

Daugavpils teātrī 14. oktobrī pirmizrādi piedzīvos izrāde bērniem un vecākiem Puisēns un pūķis, pastāstīja teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis.Pirmo reizi Daugavpils teātrī kādu no izrādēm iestudē režisors no Izraēlas – Iļja Borovickis. Pabeidzis Samāras mākslas un kultūras akadēmiju, kur pēc tam strādājis par vecāko pasniedzēju režijas un aktiermākslas katedrā.

Šobrīd organizē Izraēlas monoizrāžu festivālu Solomono, kā arī pats ar izrādēm bieži viesojas dažādos starptautiskos teātra festivālos. Tāpat izrādes režisors vada jauniešu teātra studiju vienā no lielākajām Izraēlas pilsētām Ašdotā. Savā režisora karjerā Borovickis iestudējis vairāk nekā 30 dažāda žanra izrādes. Pazīstamākās no tām ir Gogoļa kāzas, Žana Batista Moljēra _Dziednieks pret savu gribu _un Jevgēnija Švarca Sniega karaliene.Izrāde Puisēns un pūķis tapusi pēc pazīstamās zviedru rakstnieces Margaritas Osbergas pasakas motīviem. Tās pamatā ir stāsts par zēnu, kurš savā fantāziju rada pats savu, neatkārtojamu un bērna pasaules uztverei tik raksturīgu pasaku.Izrādē Puisēns dodas tālā un bīstamā ceļojumā, lai sameklētu princesi un izglābtu to no viltīgā ļaundara. Savā ceļā zēns varonīgi pārvar dažādus pārbaudījums, palīdz tiem, kas ir nokļuvuši nelaimē, aprunājas ar to, kam ir vientuļi, mierina tos, kam ir grūti un pat izcep torti kaprīzajam karalim. Meklējot princesi, zēns savā ceļā sastapsies ar baismīgo pūķi, kurš nepārtraukti cenšas samudžināt zēna pasaku un vairāk par visu vēlas notiesāt skaisto princesi. Izrādes režisors, inscenētājs ir Iļja Borovickis (Izraēla), komponists - Arturs Brodskijs, kostīmu mākslinieces - Ingrīda Vanceviča un Svetlana Livšec, horeogrāfs - Sofja Baitina, scenogrāfs - Ivo Folkmanis. Lomas izrādē atveido A. Komarovs, V. Jancevičs, Ž. Lubgāne, V. Dupaks, M. Blakunovs, D. Ivanovs, R. Gailums, M. RožanskaPuisēns un pūķis pirmizrāde notiks 14. oktobrī plkst. 12, nākamās izrādes gaidāmas 18. oktobrī, 6. un 20. novembrī. Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē, Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja