Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils teātris uzsācis sadarbību ar Borisa Ščukina teātra institūtu

3. decembrī Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs un Borisa Ščukina teātra institūta rektors Jevgeņijs Kņazevs tikās Maskavā, Borisa Ščukina teātra institūtā, lai parakstītu savstarpējās sadarbības līgumu ar mērķi veicināt sadarbību izglītības un radošajā jomā pieredzes apmaiņas un teātra meistarības attīstīšanas nolūkā, informēja Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Daugavpils teātra sadarbība ar Borisa Ščukina teātra institūtu paredz teātra darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanas programmas īstenošanu, pieredzes apmaiņu ar meistarklašu un lekciju starpniecību, kopīgu kultūras pasākumu organizēšanu, viesizrāžu apmaiņu, kā arī abiturientu uzņemšanu Borisa Ščukina teātra institūtā, lai viņi apgūtu aktiermeistarību, balstoties uz Vahtangova teātra mākslas skolas tradīcijām.

"Mums ir ļoti patīkami kļūt par Daugavpils teātra partneriem ilgtspējīgas attīstības programmas realizācijā. Šis solis Baltijas virzienā sperts, lai veicinātu Vahtangova teātra mākslas skolas tradīciju un metodiku izplatību ārzemēs. Mēs sadarbojamies jau ne pirmo gadu, taču tikai tagad stratēģiskās akadēmiskās līderības programmas Prioritāte-2030 ietvaros mums radās iespēja sniegt milzīgu impulsu savstarpējai sadarbībai. Mēs vēlamies veicināt viedokļu apmaiņu, dalīties radošās idejās, iesaistīt vairāk ārzemju abiturientu un turpināt nacionālo teātru attīstības tradīciju, ar ko arī ir pazīstams mūsu institūts. Ļoti patīkami, ka arī no Latvijas kolēģu puses redzam vēlmi sadarboties," stāsta Borisa Ščukina teātra institūta rektors Jevgeņijs Kņazevs.

Savukārt Oļegs Šapošņikovs piebilst: "Daugavpils teātrim nav tikai teorētisks priekšstats par Vahtangova teātra skolas tradīcijām. Mūsu teātrī ir daži aktieri, kuri apguvuši aktiermeistarību tieši Borisa Ščukina teātra institūtā – Vera Hramņikova, Jeļena Ņetjosina, kā arī gribētu pieminēt nesen mūžībā aizgājušo Vladimiru Dupaku. Tāpēc mūsu vēlme turpināt šī teātra tradīcijas nav nejaušība. Izvēloties sadarbības partnerus ar slavenām teātra tradīcijām, mēs savu vīziju redzam kā integrējošu un ceram, ka mūsu teātris var kļūt par vietu, kur savienojas Austrumu un Rietumu teātra mākslas tradīcijas, rezultātā radot auglīgu vidi unikālai jaunradei."

Lai arī sadarbības līgums parakstīts tikai tagad, jau šoruden ar Daugavpils teātra aktieriem un dejotājiem, kā arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas aktieru kursa audzēkņiem tikās Borisa Ščukina teātra institūta aktiermeistarības katedras profesore, aktrise un režisore Valentīna Nikolajenko un novadīja viņiem vairākas meistarklases, tādējādi stiprinot Borisa Ščukina teātra skolas tradīcijas Daugavpils teātrī. Savukārt 3. un 4. decembrī Oļegs Šaposņikovs tikās ar Borisa Ščukina teātra institūta audzēkņiem, lai diskutētu par krievu un Eiropas teātri, aktiera misiju, teātra mākslas ietekmi uz skatītāju un sabiedrības stāvokli kopumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja