Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ēriks Vilsons iestudējis monoizstādi vecāko klašu skolēniem

21. janvārī plkst. 18 Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zālē, Alejas ielā 18, notiks monoizrādes R. Blaumaņa Pazudušais dēls pirmizrāde. Iestudējuma aktieris un režisors Ēriks Vilsons, izmantojot R. Blaumaņa bēdu lugas Pazudušais dēls sižetu, vērsīs skatītāju uzmanību uz dramaturģiju kā literatūras veidu un aicinās uz kopīgu refleksiju par ētiskiem jautājumiem, kas skar vecāku un bērnu, draugu un mīļoto cilvēku attiecības. Izrāde paredzēta 10.-12. klašu skolēniem, kultūras attīstības biedrības Tapala lapa pārstāve Kristīne Timermane.

Iestudējums veidots, Ē. Vilsonam sadarbojoties ar dēlu Robertu Vilsonu – monoizrādes dramaturgu un režisora asistentu. "Rūdolfs Blaumanis ir labs dramaturgs. Jautājumi, kurus viņš savos darbos risina, joprojām ir aktuāli, taču kopš Blaumaņa ir pagājis ilgs laiks – viņa darbi var šķist grūti uztverami vai pat garlaicīgi. Tāpēc mēs esam aktualizējuši Pazudušā dēla stāstu, parādot, ka Blaumanis var būt labs sarunbiedrs arī jauniešiem, kas dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā. Pazudušais dēls uzdod jautājumus par sociālo statusu, bērnu un vecāku attiecībām, par draudzību un mīlestību, kā arī par kļūdīšanos un piedošanu," skaidro R. Vilsons, kurš, balstoties uz R. Blaumaņa lugas Pazudušais dēls un noveles Pērkoņa negaiss tekstu, šo lielformāta skatuves darbu pielāgojis monoizrādes formātam.

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un iekļauta Latvijas valsts simtgades programmas Latvijas skolas soma piedāvājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja