Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ģertrūdes ielas teātrī notiks režisora Vsevoloda Ļisovska lekcija un izrāde Klusēšana par izvēlēto tēmu

Ģertrūdes ielas teātrī, 8. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī viesosies mākslinieki no Maskavas un Sanktpēterburgas, notiks krievu režisora Vsevoloda Ļisovska lekcija un izrāde Klusēšana par izvēlēto tēmu, informēja teātra pārstāvji.

Plkst. 17 sāksies notiks režisora Vsevoloda Ļisovska lekcija, kurā viņš dalīsies savā radošajā pieredzē un stāstīs par teātra metodēm, ar kurām strādā nevalstiskajos teātros Krievijā.

Vsevolods Ļisovskis eksperimentē ar dažādām postdramatiskā un avangarda teātra metodēm. Strādājis Teatr.doc (teātris Maskavā, kas savos iestudējums izmanto dokumentālā teātra, verbatim paņēmienus), 2014. gadā saņēmis Zelta maska” balvu par izrādi Akyn-opera. 2016. gadā zem Teatr.doc izveidojis jaunu platformu – Transformator.doc. Režisora jaunizveidotās skatuves manifests ir darīt to, kas ir pretrunā ar ekonomiskajiem, fiziskajiem, mākslinieciskajiem un veselā saprāta likumiem.

Lekcijas ilgums 1 stunda. Lekcija krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.
 
Savukārt plkst. 19 notiks izrāde Klusēšana par izvēlēto tēmu. Izrādi pirmoreiz iestudēja režisors Vsevolods Ļisovskis un aktieris Aleksejs Judņikovs 2015. gadā. Sākotnēji bija paredzēts, ka iestudējums būs vienreizējs eksperiments, taču skatītāju atsaucība bija pietiekami liela. Otrreiz izrāde tika izveidota sadarbībā ar teātri POST Sanktpēterburgā, kur piedalījās aktrise Alena Starostina, Ļeva Dodina skolniece.

Vsevolods Ļisovskis par izrādi: “Ja var runāt par manu māksliniecisko metodi, tad tā ir vienkārša. Ir virkne standarta elementu, kas veido teātra izrādi. Es vienkārši ik pa laikam kaut ko no tā noņemu. Piemēram, pieņemts, ka uz skatuves mākslinieks runā. Es šo elementu noņēmu, un izrādījās, ka klusums ir izteiksmīgs mākslinieciskais līdzeklis, ar ko var strādāt. Tā galvenā darbība no skatuves tiek pārnesta uz skatītāju apziņu, kurš arī izlemj – ir šī izrāde vai nav.”

Izrādes idejas autors Vsevolods Ļisovskis, režisors Dmitrijs Volkostrelovs, izpilda Alena Starostina. Izrādes ilgums 1 stunda. 

Pēc izrādes 2. stāvā notiks diskusija ar radošo komandu.
 
Pieejama gan apvienotā biļete uz lekciju un izrādi (15/12 EUR), gan atsevišķas biļetes uz lekciju (5 EUR) vai izrādi (12/9 EUR). 
Biļetes pieejamas internetāNicePlace TELPA Kr. Barona ielā 21a. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja