Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jaunais Rīgas teātris noslēdz sezonu un piedāvās divus jauniestudējums septembrī

20. jūnijā ar 189. reizi spēlētu izrādi Latviešu mīlestība Jaunais Rīgas teātris noslēdza 2017./2018. gada teātra sezonu, kas pirmo gadu aizvadīta pagaidu telpās Miera ielā 58a, informēja teātra pātrstāve Inga Liepiņa.

I. Liepiņa pastāstīja, ka sezonas laikā kopumā nospēlētas 296 izrādes un skatītājiem piedāvāti seši jauniestudējumi, kas saņēmuši gan skatītāju, gan teātra jomas profesionāļu un kritiķu novērtējumu:

Sandra Kļaviņa par de Senfonas lomu izrādē Marķīze de Sada (režisors Alvis Hermanis) nominēta kā Spēlmaņu nakts 2017/2018 Gada otrā plāna aktrise; Jozs Statkevičs par darbu izrādē saņēmis nomināciju kā Gada kostīmu mākslinieks;

Spēlētākā izrāde šajā sezonā bijusi Pēdējā Ļeņina eglīte (režisors Uldis Tīrons), bet aktieris Vilis Daudziņš par Ļeņina lomu izrādē saņēmis Spēlmaņu nakts 2017/2018 nomināciju kā Gada aktieris; Jānis Sniķers nominēts kā Gada gaismu un video mākslinieks.

Režisors Vladislavs Nastavševs par izrādi Cerību ezers aizsalis nominēts kā Gada režisors; izrāde saņēmusi nomināciju Gada lielās formas izrāde; abi jaunie aktieri Marija Linarte un Āris Matesovičs nominēti kā Gada jaunie skatuves mākslinieki, bet Vilis Daudziņš par Omes lomu – kā Gada aktieris.

Izrādes Process (režisors Mārcis Lācis) galvenās lomas atveidotājs Toms Veličko nominēts kā Gada jaunais skatuves mākslinieks.

Savukārt izrāde Dieviņš pillā (režisors Alvis Hermanis) nominēta kā Spēlmaņu nakts 2017/2018 Gada lielās formas izrāde un ir starp balvas Kilograms kultūras 2018. gada pirmā pusgada nominantiem. Aktrise Guna Zariņa par Aivara Neibarta (Ņurbuļa) lomu izvirzīta Spēlmaņu nakts 2017/2018 nominācijā kā Gada aktrise.

I. Liepiņa norādīja, ka režisores Māras Ķimeles pretrunīgi vērtēta izrāde Kas ir Silvija?, radījusi lielu skatītāju interesi un ir bijusi pilnībā izpārdota.

Šajā sezona teātra štatā ir bijuši 16 aktieri. Nodarbinātākie ir bijuši Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, no aktrisēm – Baiba Broka un Guna Zariņa.

Sezonas laikā Jaunais Rīgas teātris ir devies vairākās viesizrādēs gan uz reģioniem (Siguldu, Valmieru, Madonu, Ventspili, Rēzekni), gan uz citām valstīm. Gada sākumā ar izrādi Brodskis/Barišņikovs JRT viesojās Toronto (Kanādā) un ASV pilsētās Čikāgā un Bostonā. Jūnijā izrāde Garā dzīve tika rādīta Telavivas (Izraēlā) teātra skatītājiem, savukārt jūnijā un jūlijā ar izrādi Brodskis/Barišņikovs teātris dosies uz Neapoli, Florenci un Venēciju.

JRT direktore Gundega Palma atzīst: “Šī ir bijusi viena no izaicinošākajām JRT sezonām, jo jauno telpu apgūšana prasīja daudz resursu un enerģijas gan no administrācijas un tehnisko darbinieku, gan aktieru un režisoru puses. Jāsaka liels paldies mūsu uzticamajam skatītājam par lojalitāti un novērtējumu, piepildot abas skatītāju zāles arī mūsu jaunajā pagaidu mājvietā.”

Jaunā sezona tiks atklāta 1. septembrī ar Alvja Hermaņa jauniestudējumu – T. Letsa lugu Linda Vista ar Andri Keišu galvenajā lomā. 9. septembrī notiks vācu dramaturga Geca Leinevēbera iestudētās izrādes Latviešu laupītāji pirmizrāde (pēc F. Šillera lugas Laupītāji). Vairāk informācijas: www.jrt.lv/izrades.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja